Woning antikraak Helmond

Helaas!
Deze antikraakwoning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar...
deze woningen in Helmond wel!
Alle woonruimtes
Antikraakwoning in Helmond

Samenvatting

In Stiphout-Dorp komen verschillende knusse woonruimtes beschikbaar. We zijn op zoek naar woningzoekenden die hier graag willen wonen. De woonruimtes hebben… Meer informatie ↓
anno
1962
m2
53
kamers
3

Meer informatie

In Stiphout-Dorp komen verschillende knusse woonruimtes beschikbaar. We zijn op zoek naar woningzoekenden die hier graag willen wonen.
De woonruimtes hebben een oppervlakte van ongeveer 53 m² en kunnen dus met dit relatief kleine oppervlakte absoluut als knus worden beschouwd. De ruimtes zijn voorzien van een klein tuintje, eigen voordeur en een bergzolder. Naast een woonkamer beschikken de woonruimtes over twee slaapkamers. Een van de slaapkamers heeft een eigen balkon.

Over Stiphout-Dorp en omgeving

Stiphout-Dorp is een betrekkelijk rustige buurt in Helmond. De beschikbare woonruimtes zullen op termijn worden gesloopt of gerenoveerd waardoor ze nu nog tijdelijk via Interveste kunnen worden bewoond.

Je woont hier op een prettige afstand van het centrum van Helmond (binnen 15 minuten fietsen), waar je terecht kunt om te kunnen shoppen en kunt genieten van een hapje eten in de restaurantjes die Helmond kent. 
In een kwartier fietsen kom je bij het station van Helmond. Hiervandaan kun je omliggende en bruisende steden zoals Eindhoven gemakkelijk bereiken.

Maandelijkse kosten

Voor deze knusse woningen betaal je per maand slechts € 105,- per persoon per maand wanneer je hier wilt samenwonen. Als je er alleen gaat wonen dan betaal je € 160,- per maand. De servicekosten bedragen € 1,60 per maand.
Wonen in Helmond

Omroep Brabant zocht uit waarom je in Helmond zou moeten wonen. Wij kunnen het niet beter verwoorden dan deze kenners dus nemen een paar puntjes van ze over.

Kattenmeppers

Afgelopen jaar woonden er ruim 90.000 'kattenmeppers' in Helmond. Dat klinkt luguber, maar dat is de oude bijnaam voor bewoners van de stad. Naar verluid heeft het te maken met de armoe die er vroeger troef was waardoor ze op jacht gingen naar katten om deze te verorberen. Op Internet is meerdere malen de zin van een grootmoeder terug te vinden die het als volgt verwoord: "Mar jonge, ge kôhnt ut verskil nie zien, en ut smakte goewd. Krek un wild kerningt. (maar jongen, je kan het verschil niet zien, en het smaakte goed. net een wild konijn.)"

Helmonds dialect

Volgens Omroep Brabant heeft het Helmond het mooiste stadsdialect van Brabant. Marcel Stevens bewijst het hier:

IntervesteOde aan het Helmonds dialect

Voetballers

En al is Berry van Aarle niet meer bekend als voetballer, ze zijn er altijd trots op dat hij uit Helmond komt en altijd zo gewoon is gebleven. Theo Maassen verwoord het zo:

IntervesteTheo Maassen over Berry van Aarle

Over voetballers gesproken: wist je dat de (ooit)voetballende broers René en Willy van de Kerkhof in Helmond zijn geboren?

Openbaar vervoer

Helmond is in bijna elk stadsdeel met de trein te bereiken. Het heeft maar liefst 4 treinstations.

Wim Daniels is de stadsdichter van Helmond en hij heeft de allerhoogste functie in Helmond, zo legt hij uit:

IntervesteWim Daniels over zijn Helmond

Kasteel van Helmond

Het kasteel van Sinterklaas staat in Helmond en wordt jaarlijks door duizenden kinderen en ouders bezocht.

IntervesteHet Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Nog meer beelden van het kasteel in Helmond:

IntervesteMeer over Het Kasteel van Sinterklaas

Vrijwilligersprojecten

Uitgelicht aanbod