Samenvatting
Er komen kamers beschikbaar in een prachtig monumentaal pand. Het betreft hier een voormalig klooster met een uitgestrekte groene tuin… Meer informatie
€ 260,- p.m. all-in 

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
anno
1900
 m2
35
kamers
3

Over deze antikraakkamer

Er komen kamers beschikbaar in een prachtig monumentaal pand. Het betreft hier een voormalig klooster met een uitgestrekte groene tuin die perfect is voor een rustgevende avondwandeling. In het pand zelf heb je meerdere kamers op de begane grond, een eigen badkamer en toilet tot je beschikking. Hiernaast kun je gebruik maken van de grote keuken die je met een medebewoner zult delen.

Interveste Antikraak in Udenhout

Over de locatie

Het pand ligt in het centrum van Udenhout, aan het einde van de straat vind je de winkelstraat met verschillende leuke winkels, restaurantjes en terrasjes. Je kunt even snel een boodschap halen bij een van de supermarkten die zich op loopafstand van het pand bevinden. Ook heb je een keurslager en een bakkerij om de hoek. Je bent met de auto binnen een kwartier in Oisterwijk en ook met het OV kun je alle kanten op. Met een bushalte zo goed als voor de deur kun je een directe bus pakken richting Tilburg voor een heerlijk avondje stappen.

Historie van het pand

In 1900 begon de bouw van dit pand als een huis en school voor de fraters in Tilburg. Dit initiatief was in gang gezet door pastoor Petrus van de Wal. Op 2 mei 1901 werd het pand voor het eerst betrokken door de fraters. Vanaf die tijd zorgden de fraters in de Petrusschool voor katholiek onderwijs en waren ze volop betrokken bij de Udenhoutse samenleving. Ondanks dat de communiteit officieel was opgeheven in 1984 bleven de fraters nog woonachtig in het pand. Leefgemeenschap De Vuurhaard werd opgericht en vestigde zich vanaf 1988 in het voormalige klooster. Hier hebben de fraters zich de afgelopen 20 jaar ingezet voor vluchtelingen. Eind 2019 stopte deze opvang en ook het vluchtelingencafé is inmiddels gesloten.

Over de kosten

Voor slechts € 260,- per persoon per maand kun je hier wonen. Gas, water en elektriciteit zijn bij de prijs inbegrepen. De voorkeur voor deze woning gaat uit naar 2 personen die hier willen samenwonen.

Let op! De getoonde foto's zijn voorbeeldfoto's en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte.

mobile only
Uitgelicht aanbod

Huurtoeslag tijdelijke huurwoningen

Voor de tijdelijke huurwoningen van Interveste is het vaak mogelijk huurtoeslag aan te vragen. De Belastingdienst laat via hun toeslagenpagina zelf berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen, je vermogen en je huur. Servicekosten kunnen ook van belang zijn bij de berekening van huurtoeslag. De toeslag kan oplopen tot maar liefst € 354,- per maand.

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?

Bereken jouw toeslag op de website van de Belastingdienst.

De getoonde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger