Tijdelijk huren Dordrecht

Deze huurwoning is momenteel niet beschikbaar        
Maar deze woning in Dordrecht wel
Dordrecht
Dordrecht
Meer info
Combineer wonen en vrijwilligerswerk
Club van vrijwilligers
Samenvatting
Nieuw bij Interveste: de Club van vrijwilligers  Ben je op zoek naar woonruimte in Dordrecht en wil je graag nét… Meer informatie
€ 398,- p.m.

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
anno
1961
 m2
50
kamers
2
  •   Parkeren: onbekend
  •   Geen wachtlijst
  •   Greenchoice korting

Over deze huurwoning

Nieuw bij Interveste: de Club van vrijwilligers 

Ben je op zoek naar woonruimte in Dordrecht en wil je graag nét even iets meer doen voor je wijk? Meld je dan nu aan voor de Club van vrijwilligers en draag samen met je buurtbewoners bij aan een veilige en geborgen leefomgeving in de Wielwijk.

Ook met weinig tijd kun je al helpen!

Voor dit fijne appartement in Dordrecht zijn we op zoek naar enthousiaste wijkvrijwilligers die graag mensen in de wijk helpen, de buurt schoon en veilig houden of het leuk vinden om wat te schrijven over de wijk.

We vragen absoluut geen uren van je tijd maar gaan juist graag met je in gesprek over hoe jij je vrijwilligersfunctie zou willen invullen. Ben je handig of juist sociaal ingesteld? Heb je groene vingers of een hart voor de medemens? Samen kunnen we tot leuke projecten komen die bijdragen aan de leefbaarheid van de buurt.

Over de woning

Gelegen in Dordrecht krijgen wij dit mooie appartement beschikbaar. Het appartement heeft een woonoppervlakte van 50 m². Het appartementencomplex is gebouwd in 1954. De woonruimte is verdeeld in een ruime woonkamer, slaapkamers, keuken en een douche- en toiletruimte. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Over de locatie

De flat is goed bereikbaar met veel voorzieningen in de buurt. Het is op fietsafstand van het centrum van Dordrecht en de dichtstbijzijnde supermarkt is om de hoek. De dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving is de A16, vanaf hier ben je binnen enkele minuten onderweg naar bijvoorbeeld je werk of een dagje winkelen in Rotterdam. Voor de sportievelingen onder ons ligt het Park Merwestein vlakbij. Met ongeveer 10 minuten lopen sta je midden in het park waar je heerlijk verder kunt wandelen, hardlopen, fietsen en genieten van de natuur.

Maandelijkse kosten

De kale huur voor dit appartement bedraagt €398,65 per maand exclusief gas, water en elektra. Hiernaast betaal je maandelijks €28,36 aan servicekosten.

Let op: De getoonde foto's zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte.

Club van vrijwilligers Let op: we zoeken voor deze woning vrijwilligers!

Wonen in Dordrecht

Dordrecht is de vijfde grote gemeente van Zuid-Holland. In Dordrecht zelf wonen 118.000 mensen maar als je de bewoners van de Drechtsteden bij elkaar optelt kom je al op 280.000 bewoners. Geen wonder dat wonen in Dordrecht en omgeving belangrijk is. Dat er zoveel mensen in deze regio worden is niet vreemd. Dordrecht is voorzien van een zeer grote haven (de zesde van Nederland) en is via de waterwegen bijzonder goed bereikbaar. Scheepvaart is altijd al een bijzonder belangrijke bron van inkomsten geweest voor de stad.

Dordrecht is autoluw en bootvriendelijk

De oude binnenstad van Dordrecht is autoluw en er wordt ook alles aan gedaan om auto's te weren. Dordrecht is met de boot ook zeer goed bereikbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs toeristische tochtjes op boten door de kanalen mogelijk zijn.

Openbaar verveor

Het openbaar vervoer is zeer divers. Zo kun je via een van de drie treinstations opstappen, met de bus of nog specialer met de Waterbus naar Zwijndrecht, Papendrecht, de Biesbosch, Sliedrecht en Rotterdam. De Waterbus vertrekt soms meerdere malen per uur en is zeer geliefd bij de forenzen. Aan de kade is het dan ook altijd druk als er een boot vertrekt of aankomt.

Woningcorporatie Woonbron

Woonbron is een van de grotere corporaties in Dodrecht en beheert buiten Dordrecht ook woning in Rotterdam, Nissewaard en Delft. In totaal bezit de corporatie 45.000 woningen. Letterlijk zeggen ze het volgende: "Wonen is een basisbehoefte. Wij zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Kwetsbare mensen kunnen op ons rekenen."

Goedkope woningen

Woningen die tijdelijk leeg komen te staan of gesloopt gaan worden, zoals veel woningen in de Vogelbuurt, worden tijdelijk beheed door Interveste. Wij zoeken goede oppassers die er voor zorgen dat Dordrecht en met name deze wijken leefbaar en gezellig blijven. Maar bovenal dient het als een stukje beveiliging voor de wijken. Onze bewoners dienen dus als beveiligers.

Het grootste voordeel is dat de sociale huurwoningen die vrijkomen al bijzonder betaalbaar zijn. Via Interveste kun je in sommige gevallen al vanaf € 300,- per maand tijdelijk huren. Atikraak wonen kun je al voor minder dan € 100,- per maand!

Uitgelicht aanbod

Huurtoeslag tijdelijke huurwoningen

Voor de tijdelijke huurwoningen van Interveste is het vaak mogelijk huurtoeslag aan te vragen. De Belastingdienst laat via hun toeslagenpagina zelf berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen, je vermogen en je huur. Servicekosten kunnen ook van belang zijn bij de berekening van huurtoeslag. De toeslag kan oplopen tot maar liefst € 354,- per maand.

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?

Bereken jouw toeslag op de website van de Belastingdienst.

De getoonde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact met Interveste

Facebook Messenger