Tijdelijk huren Helmond

Deze huurwoning is momenteel niet beschikbaar        
Maar deze woningen wel!
Helmond
Helmond
Meer woningen
Samenvatting
Aan de rand van het centrum van Helmond hebben we verschillende appartementen beschikbaar. De appartementen verschillen in grootte, ze variëren in oppervlakte van… Meer informatie
€ 255,- p.m.

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
 • Parkeren: onbekend
 • Geen wachtlijst
 • Greenchoice korting
 • Bouwjaar: 1982
 • 1 kamer
 • Inrichting: kaal
 • 47m² woonoppervlakte
 • OV: bus, trein
 • Winkels onbekend

Over deze huurwoning

Aan de rand van het centrum van Helmond hebben we verschillende appartementen beschikbaar. De appartementen verschillen in grootte, ze variëren in oppervlakte van 47 m² oplopend tot en met 80 m². Alle appartementen zijn voorzien van een eigen voordeur, woonkamer, minimaal één slaapkamer en sanitaire voorzieningen. Parkeergelegenheid vind je in de straat.

Over de woonomgeving

De woonruimten liggen op zeer gunstige afstand van een supermarkt, je kunt er gemakkelijk te voet je boodschappen doen. Wanneer je gezellig wilt winkelen dan loop je binnen 5 minuten naar de Elzas Passage. Ook het centrum van Helmond vind je hier vlakbij. Wanneer je graag met het openbaar vervoer reist dan woon je hier prima. Bushaltes zijn namelijk op loopafstand gelegen en station Helmond bereik je binnen 10 minuten fietsen. Uitvalswegen zoals de N270 en N279 zijn snel en gemakkelijk bereikbaar.  

Maandelijkse Kosten

De appartementen hebben verschillende oppervlaktes, maar ook verschillende prijzen. Onderstaand een goede indicatie:

 • Voor een appartement met een oppervlakte van 47m² betaal je maandelijks een huurbedrag van € 255,- exclusief gas, water en elektra. Daarnaast wordt maandelijks een vast bedrag van € 40,97 aan servicekosten in rekening gebracht.
  Hierbij kun je maximaal € 67,- aan huurtoeslag terug krijgen van de Belastingdienst.
 • Voor een appartement met een oppervlakte van 80m² betaal je maandelijks € 413,- exclusief gas, water en elektra. Daarnaast betaal je maandelijks een vast bedrag van
  € 30,- aan servicekosten.
  Hierbij kun je maximaal € 208,- aan huurtoeslag terug krijgen van de Belastingdienst.
Wil je berekenen op welk toeslagbedrag jij recht hebt? Ga dan voor een proefberekening toeslagen naar de website van de Belasingdienst: Proefberekening toeslagen Belastingdienst.
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/hulpmiddel-proefberekening-toeslagen

Wonen in Helmond

Omroep Brabant zocht uit waarom je in Helmond zou moeten wonen. Wij kunnen het niet beter verwoorden dan deze kenners dus nemen een paar puntjes van ze over.

Kattenmeppers

Afgelopen jaar woonden er ruim 90.000 'kattenmeppers' in Helmond. Dat klinkt luguber, maar dat is de oude bijnaam voor bewoners van de stad. Naar verluid heeft het te maken met de armoe die er vroeger troef was waardoor ze op jacht gingen naar katten om deze te verorberen. Op Internet is meerdere malen de zin van een grootmoeder terug te vinden die het als volgt verwoord: "Mar jonge, ge kôhnt ut verskil nie zien, en ut smakte goewd. Krek un wild kerningt. (maar jongen, je kan het verschil niet zien, en het smaakte goed. net een wild konijn.)"

Helmonds dialect

Volgens Omroep Brabant heeft het Helmonds het mooiste stadsdialect van Brabant. Dit filmpje bewijst het:

Voetballers

En al is Berry van Aarle niet meer bekend als voetballer, ze zijn er altijd trots op dat hij uit Helmond komt en altijd zo gewoon is gebleven. Theo Maassen verwoord het zo:

Over voetballers gesproken: wist je dat de (ooit)voetballende broers René en Willy van de Kerkhof in Helmond zijn geboren?

Openbaar vervoer

Helmond is in bijna elk stadsdeel met de trein te bereiken. Het heeft maar liefst 4 treinstations.

Wim Daniels is de stadsdichter van Helmond en hij heeft de allerhoogste functie in Helmond, zo legt hij uit:

Kasteel van Helmond

Het kasteel van Sinterklaas staat in Helmond en wordt jaarlijks door duizenden kinderen en ouders bezocht.

Nog meer beelden van het kasteel in Helmond:

Uitgelicht aanbod

Huurtoeslag tijdelijke huurwoningen

Voor de tijdelijke huurwoningen van Interveste is het vaak mogelijk huurtoeslag aan te vragen. De Belastingdienst laat via hun toeslagenpagina zelf berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen, je vermogen en je huur. Servicekosten kunnen ook van belang zijn bij de berekening van huurtoeslag. De toeslag kan oplopen tot maar liefst € 354,- per maand.

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?

Bereken jouw toeslag op de website van de Belastingdienst.

De getoonde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact met Interveste

Facebook Messenger