Huurwoning Sliedrecht


tijdelijk huren

Paulus Potterstraat 18

Samenvatting

In het gezellige Sliedrecht hebben wij een eengezinswoning beschikbaar. Deze woning is verdeeld over 2 verdiepingen. Op de begane grond… Meer informatie ↓
€ 550,- p.m.

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
anno
1949
m2
84
kamers
4
  •   Parkeergelegenheid
  •   Tuin
  •   Berging

Meer informatie

In het gezellige Sliedrecht hebben wij een eengezinswoning beschikbaar. Deze woning is verdeeld over 2 verdiepingen. Op de begane grond vind je een ruime woonkamer en een aparte keuken. Boven bevinden zich maar liefst 3 slaapkamers en een badkamer.

Over de Locatie

Deze woning had niet op een betere plek kunnen staan. Er ligt een supermarkt op loopafstand, ook heb je andere leuke winkeltjes in het winkelcentrum om de hoek.

Ben je toe aan rust en natuur? Dat kan ook! De veerpont naar De Biesbosch is binnen enkele minuten te bereiken met de fiets. Ook heb je verschillende bushaltes op loopafstand. Daarnaast zijn het treinstation en de A15 ook binnen 10 minuten te bereiken.

IntervesteCoole beelden van Sliedrecht
 

Maandelijkse kosten

Voor deze woonruimte betaal je maandelijks € 550,00 Maandelijks worden er ook servicekosten in rekening gebracht van € 2,10. exclusief gas, water en elektra.

Let op! De getoonde foto's zijn voorbeeldfoto's en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte. 

Wonen in Sliedrecht

In Sliedrecht wonen ongeveer 25.000 mensen. Ongeveer 54% van het woningaanbod in Sliedrecht bestaat uit koopwoningen. 36% wordt aangeboden door een wooncorporatie. En 83% van de woningen is gebouwd voor het jaar 2000*.

* Bron: allecijfers.nl

Over Sliedrecht

De eerst verwijzing naar de naam Sliedrecht stamt uit 1064. Dit dorp werd 250 jaar later in zijn geheel weggevaagd door de Elisabethsvloed in 1421. De oud-bewoners die de ramp overleefden vertrokken naar de overzijde van de rivier waar Overslydrecht lag. Dit werd de basis voor Sliedrecht zoals wij dat nu kennen.

Dijkwerkers en baggeraars

De grond rondom Sliedrecht werd regelmatig bedolven onder water uit de Alblasserwaard die regelmatig buiten zijn oevers trad. De landbezitters kregen daarom allemaal een stuk dijk toegewezen die zij moesten onderhouden. Boerenbedrijven waren langs de oevers niet mogelijk door de overstromingen, daardom hielden de meeste bewoners zich bezig met visserij, vlasbewerking en touwslagerijen. Aangezien de dijken nogal wat onderhoud nodig hadden werd ook de groep dijkwerkers steeds belangrijker. Deze groep onderhielden ook voor naastgelegen gebieden de dijken.

Door de expertise die de werklieden opbouwden werd grondbewerking ook steeds belangrijker in Sliedrecht. Het baggeren van de wateren gebeurde eerst nog handmatig maar in 1865 werd ook de eerste stoombaggermolen in gebruik genomen. Sliedrecht staat zelfs nu nog bekend als 'baggerdorp'. En dan bedoelt men uiteraard de verwijzing naar het verleden!

Baggerdorp met Baggercup en Baggerfestival

Dat Baggerdorp een geuzennaam is geworden voor de Sliedrechters blijkt uit het feit dat ze ook een voetbaltoernooi houden met de titel 'Baggercup' en jaarlijks vindt ook het dorpsfeest met de titel Baggerfestival plaats. Dit is een festival voor en door Sliedrechters, waarbij de baggerindustrie en waterbouw een centrale plek innemen. En uiteraard is er ook van alles verzameld in een Baggermuseum.

bron: geschiedenisvanzuidholland.nl

Vrijwilligersprojecten

Uitgelicht aanbod