Tijdelijk huren Sliedrecht

Deze huurwoning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar deze woningen wel!
Zoetermeer
Dordrecht
Meer woningen
Tijdelijke huurwoning in Sliedrecht
Samenvatting
Vanaf nu beschikbaar! Deze ruime hoek- en tussenwoningen in de Staatsliedenbuurt hebben een oppervlakte van ongeveer 90 tot 150 m².… Meer informatie
anno
1958
 m2
100
kamers
3
  •   Parkeergelegenheid
  •   Geen wachtlijst
  •   Greenchoice korting

Over deze huurwoning

Vanaf nu beschikbaar!

Deze ruime hoek- en tussenwoningen in de Staatsliedenbuurt hebben een oppervlakte van ongeveer 90 tot 150 m². De woonruimtes beschikken over 2 à 3 slaapkamers en een voor- en achtertuin. Parkeergelegenheid vind je in de straat.

Over de woonomgeving

De woningen liggen op 5 minuten loopafstand van een supermarkt. Andere winkels, zoals een slagerij of bloemenzaak zijn gemakkelijk bereikbaar. Mocht je eens minder zin of tijd hebben om te koken dan kun je terecht bij een dichtbij gelegen Domino's Pizza om thuis op te eten. Liever uit eten? Voor diverse eetgelegenheden en een gezellige avondje kun je in Sliedrecht goed terecht.
Vlak bij de woning vind je verder o.a. een bibliotheek, kinderboerderij en sportschool.
Sliedrecht kent een gezellig dorps karakter waar wekelijks een markt gehouden wordt en ligt op steenworp afstand van Nationaal Park De Biesbosch. Hier kun je genieten van het zeer waterrijke natuur- en recreatiegebied waar je kunt wandelen en van de natuur genieten.

Maandelijkse kosten

De woningen kunnen wij aanbieden voor € 500,- per maand, exclusief gas, water en elektra.

Foto's

Er komen meerdere woonruimtes beschikbaar: de getoonde foto's geven een indicatie van de beschikbare woonruimtes.

Wonen in Sliedrecht

In Sliedrecht wonen ongeveer 25.000 mensen. Ongeveer 54% van het woningaanbod in Sliedrecht bestaat uit koopwoningen. 36% wordt aangeboden door een wooncorporatie. En 83% van de woningen is gebouwd voor het jaar 2000*.

* Bron: allecijfers.nl

Over Sliedrecht

De eerst verwijzing naar de naam Sliedrecht stamt uit 1064. Dit dorp werd 250 jaar later in zijn geheel weggevaagd door de Elisabethsvloed in 1421. De oud-bewoners die de ramp overleefden vertrokken naar de overzijde van de rivier waar Overslydrecht lag. Dit werd de basis voor Sliedrecht zoals wij dat nu kennen.

Dijkwerkers en baggeraars

De grond rondom Sliedrecht werd regelmatig bedolven onder water uit de Alblasserwaard die regelmatig buiten zijn oevers trad. De landbezitters kregen daarom allemaal een stuk dijk toegewezen die zij moesten onderhouden. Boerenbedrijven waren langs de oevers niet mogelijk door de overstromingen, daardom hielden de meeste bewoners zich bezig met visserij, vlasbewerking en touwslagerijen. Aangezien de dijken nogal wat onderhoud nodig hadden werd ook de groep dijkwerkers steeds belangrijker. Deze groep onderhielden ook voor naastgelegen gebieden de dijken.

Door de expertise die de werklieden opbouwden werd grondbewerking ook steeds belangrijker in Sliedrecht. Het baggeren van de wateren gebeurde eerst nog handmatig maar in 1865 werd ook de eerste stoombaggermolen in gebruik genomen. Sliedrecht staat zelfs nu nog bekend als 'baggerdorp'. En dan bedoelt men uiteraard de verwijzing naar het verleden!

Baggerdorp met Baggercup en Baggerfestival

Dat Baggerdorp een geuzennaam is geworden voor de Sliedrechters blijkt uit het feit dat ze ook een voetbaltoernooi houden met de titel 'Baggercup' en jaarlijks vindt ook het dorpsfeest met de titel Baggerfestival plaats. Dit is een festival voor en door Sliedrechters, waarbij de baggerindustrie en waterbouw een centrale plek innemen. En uiteraard is er ook van alles verzameld in een Baggermuseum.

bron: geschiedenisvanzuidholland.nl

Uitgelicht aanbod

Huurtoeslag tijdelijke huurwoningen

Voor de tijdelijke huurwoningen van Interveste is het vaak mogelijk huurtoeslag aan te vragen. De Belastingdienst laat via hun toeslagenpagina zelf berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen, je vermogen en je huur. Servicekosten kunnen ook van belang zijn bij de berekening van huurtoeslag. De toeslag kan oplopen tot maar liefst € 354,- per maand.

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?

Bereken jouw toeslag op de website van de Belastingdienst.

De getoonde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact met Interveste

Facebook Messenger