Vrijwilligerswerk bij Diverz

Zwijndrecht
Zet je als vrijwilliger met passie, energie en enthousiasme in voor welzijn en leefbare wijken in Zwijndrecht.
Logo Club van Vrijwilligers

Diverz, Versterkt & Verbindt

Diverz zet zich iedere dag met passie, energie en enthousiasme in voor welzijn en leefbare wijken in Zwijndrecht. Samen met inwoners, vrijwilligers en andere professionele (hulpverlenende) organisaties versterkt Diverz de eigen kracht van inwoners en draagt de organisatie bij aan de zelfredzaamheid.  

Aan de slag als vrijwilliger

Een greep uit de activiteiten die zij o.a. organiseren zijn; kinderactiviteiten, jongerenwerk, buurtrestaurants, taalhulp, maaltijden aan huis, klussendienst, activiteiten voor ouderen en nog veel meer. Om al deze activiteiten goed te kunnen organiseren is Diverz afhankelijk van haar vele vrijwilligers. Extra hulp kunnen zij dan ook goed gebruiken. Een aantal voorbeelden van werkzaamheden waarbij zij ondersteuning zouden kunnen gebruiken zijn: 

Wijkcentra

In de verschillende wijkcentra kan Diverz altijd extra hulp gebruiken. Afhankelijk van wat jou aantrekt kijken wij welk wijkcentra het beste bij jou past. Ben je dol op kinderen, vind je het leuk om juist ouderen een handje te helpen, ben je creatief, ben je dol op koken of sta je graag achter de bar? Bij Diverz is er altijd een wijkcentra dat bij jou past en een functie die jouw voldoening geeft. 

Klussendienst

Ben je handig en vind je het leuk om af en toe kleine klusjes te doen, dan is de klussendienst iets voor jou. Voor onze klussendienst zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om incidenteel bij ouderen en mensen met een beperking kleine klusjes te doen waartoe zij zelf niet meer in staat zijn.  

Maatjes contact

Via onze ouderenadviseurs hebben wij geregeld vragen rondom 1 op 1 contact. Hierbij gaat het vooral om ouderen die eenzaam zijn en zelf niet gemakkelijk meer de deur uit kunnen. Even wandelen, een boodschap doen, een spelletje. Dit soort kleine dingen kunnen het verschil maken in het leven van deze mensen.  

Groene vingers

Bij onder andere het wijkcentra Xiejezo is er de beschikking over een heerlijke tuin. Zoals iedere tuin heeft deze geregeld onderhoud nodig, zoals gras maaien, onkruid wieden, de heg knippen, enz. Wie o wie heeft er groene vingers of wil dit juist leren? 

Reageer nu!

Staat er niets voor je bij maar ben je toch nieuwsgierig geworden? Diverz gaat graag met je in gesprek om te kijken of jullie toch iets voor elkaar kunnen betekenen.