Interveste Den Haag
antikraak wonen in Den Haag - Locatie Interveste Den Haag
Het binnenhof in Den Haag - Interveste

Interveste Den Haag

Interveste is gespecialiseerd in antikraak woningen, tijdelijke huurwoningen en tijdelijke werkruimtes. Ook in Den Haag beheert Interveste meerdere woningen, appartementen, en schoolgebouwen. We beheren als leegstandsbeheerder deze gebouwen voor onze opdrachtgevers zoals gemeente Den Haag, de Rijksoverheid, zorginstellingen en vastgoedeigenaren en uiteraard ook woningcorporaties.

Den Haag is een van de grootste steden van Nederland. De woningnood met zoveel inwoners is groot. Toch staan woningen en bedrijfspanden soms gedurende langere tijd leeg. Dat is voor zowel woningzoekenden in Den Haag, als vastgoedeigenaren een uitdaging. Wij matchen de juiste woningzoekenden bij woonruimtes en ondernemers bij werkruimtes. Geen wachtrijen waar je jarenlang op ingeschreven moet staan: Is er een ruimte beschikbaar? Dan reageer je direct en kun je worden uitgenodigd. Zo blijft leegstand beperkt en dringen we het woningtekort terug.

Antikraak wonen in Den Haag - wat houdt dat in?

Antikraak wonen in Den Haag betekent dat je een leegstaand pand, een woning, of andere bewoonbare ruimte tijdelijk bewoond op basis van bruikleen. Dat kan gaan om een rijtjeshuis, kantoorpand of appartement. Maar het kan ook zijn dat er woonruimtes beschikbaar komen in voormalige zorginstellingen, scholen of nog apparter: zwembaden of kerken.

Eigenlijk alles waar je als mens in kunt wonen zou kunnen worden gebruikt om antikraak te wonen. De ruimte heeft een dak, vier muren, het moet verwarmd kunnen worden, er is stromend water en een toilet. Soms bieden we woonruimtes in Den haag niet als antikraak woonruimte aan, maar als tijdelijke huurwoning.

antikraak wonen in Den Haag bijvoorbeeld in een statig huis

Tijdelijke huurwoningen in Den Haag


Tijdelijke huurwoningen in Den Haag zijn beschikbaar met een ander type contract. We verhuren deze woningen in Den Haag dan op basis van de Leegstandwet. Het voordeel is dat je wat meer zekerheid hebt als je hier komt te wonen. Je kunt dan minimaal 6 maanden blijven wonen.

Je betaalt hier geen bruikleenvergoeding zoals bij antikraak wonen (die overigens wel heel laag is), maar je betaalt hier echt huur. Ook die huurkosten zijn behoorlijk lager dan je aantreft bij reguliere verhuur van woningen in Den Haag. Een ander bijkomend voordeel is dat je bij deze huurwoningen ook Huurtoeslag kunt aanvragen bij de Belastingdienst, als je hier recht op hebt.

Tijdelijke huurwoningen

Tijdelijke werkruimte Den Haag

Zo zijn sommige ruimtes dus ook niet geschikt om te wonen, maar wellicht wel om te werken. Een kantoorgebouw is niet altijd geschikt om te wonen. De bestemming van een pand kan ook echt anders zijn. Kantoorpanden worden veelal gebruikt voor ondernemers. Maar ook voormalige bibliotheken of culturele centra kunnen minder geschikt zijn voor bewoning.

Het kan ook voorkomen dat we panden gebruiken voor zowel ondernemers als woningzoekenden.

Werkruimtes in Den Haag

Zelf te maken met leegstand in Den Haag?

Als je zelf als vastgoedeigenaar of corporatie te maken hebt met leegstand, dan weet je als geen ander dat dit slecht is voor het pand en de leefbaarheid voor de omgeving. Je wilt niets liever dan dat de omgeving en het gebouw veilig blijven en bewaakt. De mooiste methode is als dit 'live' gebeurt, dus niet door camera's of dure bewakingsdiensten. Wij weten uit ervaring dat bewoners of ondernemers in Den Haag de beste bewaking zijn voor je pand. Maar hoe vind je de juiste mensen die je helpen hiermee? Simpel: schakel onze diensten in en wij zorgen dat je pand weer de invulling krijgt die noodzakelijk is. Dat kan soms heel tijdelijk zijn en als het nodig is voor langere duur.

Leegstandbeheer Den Haag
Leegstandbeheer ook in Den haag via Interveste

Interveste Den Haag

Jan Pieterszoon Coenstraat 7
2595 WP The Hague
Telefoon: 088-6262200

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 9.00 uur tot 16.00 uur
Bezoek op afspraak

Locatie interveste Den Haag

Onze blog artikelen over Den Haag