Viervoeters en hun baasjes gezocht!

Amersfoort
Wil jij samen met jouw liefste huisdier 'liefde op pootjes' geven aan cliënten van GGz Centraal?
Logo Club van Vrijwilligers
Foto: Laura Zwaneveld

SAMEN MET JE HOND OF KAT VRIJWILLIGERSWERK DOEN?

Wil jij samen met jouw liefste huisdier ‘liefde op pootjes’ geven aan cliënten van GGz Centraal op locatie Zon en Schild in Amersfoort?

ZorgDier Nederland is op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na selectie en een gratis cursus wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer oudere cliënten met een psychiatrische aandoening op locatie Zon en Schild in Amersfoort.

Wij willen zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de geestelijke gezondheidszorg. Een bezoek met een zorgdier heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect (zie kader) en is bovendien een geweldige ervaring.

GGz Centraal en ZorgDier zijn een samenwerking gestart om een groep kwetsbare en eenzame oudere cliënten wekelijks van helend contact met huisdieren te laten genieten. Dit willen wij voor een periode van twee jaar organiseren zodat de ouderen ook echt structureel iets hebben om wekelijks naar uit te kijken in hun leven.

Door het stimulerend contact via je eigen huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere informele zorgactiviteiten uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie mens/dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer je zonder dier op bezoek komt. Een dier maakt makkelijk contact met een mens en andersom. De wekelijkse bezoekjes van ‘hun’ hond of kat zet cliënten aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie tijdens hun bezoekjes. Ze kunnen hierbij rekenen op professionele ondersteuning van ZorgDier en GGz Centraal.

Vindt jouw dier het leuk om samen op pad te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Wil jij samen met jouw eigen huisdier oudere kwetsbare mensen op frequente basis een leuk moment bezorgen? Reageer dan snel op deze vacature!