VoorleesExpress Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Maak een verschil voor een kind in je omgeving en ga als vrijwilliger aan de slag bij de VoorleesExpress in Capelle aan den IJssel!
Logo Club van Vrijwilligers
Foto: Jelle IJntema, Passie in Beeld | Copyright: SodaProducties, 2016
Word vrijwilliger
 bij de VoorleesExpress in Capelle aan den IJssel 

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Bijna 15% van de jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Ga aan de slag bij een gezin


Als vrijwilliger heb je twintig contactmomenten met een gezin in de buurt. je bezoekt ze thuis, of als dat in verband met de Corona-maatregelen niet mogelijk is, zien jullie elkaar met videobellen of op een plek waar je goed afstand kunt houden. Je doet dit één, of meerdere keren per week, op vaste momenten. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

Enthousiast om de taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen en laaggeletterdheid tegen te gaan? Reageer nu!