Zoek in onze veelgestelde vragen

Zoekresultaat

Wat is een 'uittreksel BRP'?

BRP is de afkorting voor 'Basisregistratie Personen'. Sommige opdrachtgevers hechten waarde aan dit document en vragen een uittreksel hiervan.

Het uittreksel uit het bevolkingsregister (uittreksel BRP) is een bewijs dat je staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Er bestaan ook uittreksels BRP met meer gegevens dan het standaarduittreksel. Bijvoorbeeld met vorige woonadressen of nationaliteit. Geef daarom aan waarvoor je het uittreksel nodig heeft.

Gemeenten houden persoonsgegevens van burgers (ingezetenen) bij in de BRP. Wanneer iemand trouwt, een kind krijgt of verhuist, legt de gemeente dit vast. Als iemand gaat verhuizen naar een andere gemeente, verhuizen de persoonsgegevens met diegene mee.

Aanvragen Uittreksel BRP

Je kunt het uittreksel aanvragen bij je eigen gemeente. Dit kan digitaal via de website van je gemeente en daarvoor heb je een DigiD nodig. Kun je niet vinden waar het staat op de website van je gemeente? Bel ze dan even op: ze kunnen je vertellen waar je het kunt vinden. De adresgegevens van alle gemeentes van Nederland vind je hier.

Veelgestelde vragen