Antikraak werkruimte Delft in beheer genomen

In het centrum van Delft, vlak naast NS station Delft staan een paar prachtige monumentale gebouwen. Ze zijn gebouwd rond 1865. Een van die gebouwen wordt vanaf heden tijdelijk beheerd door Interveste en huisvest sinds deze week de bedrijven van zeer verschillende ondernemers.

De ondernemers schreven zich via de website van Interveste gratis in en maakte kennis met Mandy die direct de intakegesprekken voerde. Van de vele tientallen inschrijvingen bleef een select groepje ondernemers over die direct uitgenodigd werden op de locatie om hun nieuwe werkruimte in beheer te nemen. Ze kregen daar na ondertekening van de contracten ook direct de sleutel.

Over het pand

Het pand aan Westvest 9 werd in 1865 gebouwd. Tien jaar later verrees een soortgelijk gebouw aan de Westvest 7 in opdracht van de gemeente Delft. Het prachtige pand aan de Westvest 9 springt in het oog door de gepleisterde middenrisaliet en de hoge raamkozijnen. Het woord risaliet is afkomstig van het Italiaanse Risalto wat uitbouw betekent. De nadruk komt zo op de entree te liggen van het gebouw. Je wordt als het ware visueel naar de entree gezogen.

VAK, Centrum voor de Kunsten

In het pand zelf was jarenlang de VAK, Centrum voor de Kunsten gehuisvest. En dat is nog goed te zien in het gebouw. Zo ligt er op de prachtige en zeer grote zolderruimte een houten vloer die voor de dans kan worden gebruikt. Maar het is ook een prachtige ruimte om bijvoorbeeld yogalessen te geven. Of, nou ja… eigenlijk alles waar je een dansvloer goed voor kunt gebruiken.

Schilderatelier of fotostudio of…?

Ook de overige ruimtes zijn groot en ruim. Prachtige plekken om je schilderatelier in te huisvesten of wat te denken van een fotostudio? Enfin, er zijn vele mogelijkheden. We zullen binnenkort enkel van de nieuwe bewoners aan jullie voorstellen. Want dat krijgen de ondernemers er van ons gratis bij: reclame voor je bedrijf!

Eerste ondernermers ontvangen de sleutel voor hun nieuwe werkruimte
Eerste ondernermers ontvangen de sleutel voor hun nieuwe werkruimte
Eerste ondernemers betrekken werkruimte in Delft
De ondernemers kunnen direct aan de slag in hun nieuwe werkruimte in Delft