Gouden tips tegen inbraak

 

verlaag kans op inbraak door deze tips

Meer dan de helft van alle inbraken vindt overdag plaats, wanneer mensen naar hun werk zijn. Inbrekers willen het liefst in alle rust hun gang gaan. Volg deze gouden tips om de kans op inbraak zo miniem mogelijk te houden.

Anti-boor

Het is iets wat slotenmakers vaak te horen krijgen: een inbreker die door een gat te boren in het slot van de deur binnen weet te komen. Inbrekers boren zonder veel moeite door de vergrendeling heen en komen via deze slinkse wijze gemakkelijk je huis binnen. Door onwetendheid weten mensen vaak niet dat criminelen zo te werk gaan. Dit is gemakkelijk te voorkomen door een speciale ijzeren plaat in de deur te plaatsen. Dit maakt het namelijk onmogelijk om er door heen te boren. Vraag advies aan een slotenmaker bij jou in de buurt en verklein de kans op een inbraak.

Dicht en op slot

Inbrekers zoeken altijd huizen waar ze zonder veel moeite naar binnen kunnen komen. Zorg er daarom altijd voor dat wanneer je weg bent ramen en deuren dicht en op slot zitten. Doe dit ook wanneer je maar heel eventjes weg bent! Denk niet: “ik ben toch zo weer terug, dus het is niet nodig.” Inbrekers hebben immers niet veel tijd nodig wanneer wij het ze gemakkelijk maken.

Klimmateriaal

Kliko inbraakpreventie gouden tips
Zet je Kliko vast

De kliko is een makkelijk en veelgebruikt middel door criminelen om in je tuin of op dak te klimmen. Zorg ervoor dat de kliko vast zit of ergens plaatst waar je niet eenvoudig bij komt. Vergeet ook nooit een trap op te bergen na een klus. Een trap tegen de muur wordt gezien als een warm welkom voor inbrekers.

Licht en geluid

Maak gebruik van automatische verlichting. Verlichting bij beweging schrift boeven af. Ook zijn ze makkelijker te zien en dus te herkennen. Koop een goed alarmsysteem. Geluid is iets wat zij altijd willen voorkomen. Wanneer dit niet lukt, zullen ze zo snel mogelijk proberen weg te komen.
Heb je geen geld voor dure alarminrichtingen? Er zijn tevens erg goedkope mini-alarm systeempjes te koop die bij de ontgrendeling van raam of deur een hels kabaal maken. Ook dit kan een inbreker afschrikken.

Attentie attentie (buurtpreventie)

Laat niet duidelijk iedereen weten dat je op vakantie gaat. Meldingen via social media of een automatisch voicemailbericht is daarom niet verstandig. Vertel de buren dat je op vakantie gaat. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en ook voor de post en planten zorgen. Laat het tevens een bewoond huis lijken door spullen rond te slingeren en bijvoorbeeld koffiekopjes op tafel te zetten. Je kunt ook tijdschakelaar gebruiken die automatisch de verlichting regelt. Zo zorg je ervoor dat er op verschillende tijden het licht aan en uit gaat. Overigens zijn erg inteligente inbrekers (je hebt ze echt) ook hierop bedacht en houden gedurende een aantal dagen de huizen in de gaten. Maar je maakt het ze in elk geval een stuk lastiger!

Volg deze tips en verlaag een kans op inbraak tot wel 95%!

Facebook antwoorden