Vergane glorie: Nara Dreamland

Over de hele wereld, en zeker ook in Nederland, zijn er diverse zwembaden en attractieparken waar mensen een geweldige tijd hebben gehad. Wegens uiteenlopende redenen hebben deze zwembaden en attractieparken het niet gered. Wij laten je nog één keer nagenieten van deze vervallen, maar toch bijzondere locaties. Nara Dreamland in Japan.

Nara Dreamland – Nara, Japan

Het Nara Dreamland in Japan opende tegelijk met Disneyland in Californië haar deuren en moest dan ook een antwoord hebben op het wereldberoemde Disney. Lange tijd ging dit goed en wist Nara Dreamland vele bezoekers naar zich toe te trekken. Wanneer je het park binnenkwam, wandelde je over de Mainstreet tot aan het kasteel, net zoals je in Disneyland zou doen. Op het moment dat Tokyo Disney Resort geopend werd, kon Nara Dreamland niet meer aan het hoge entertainmentniveau voldoen. In 2006 ging het park dan ook definitief failliet. Vandaag de dag staat het attractiepark er nog steeds, maar is het overgroeid door natuur dat tussen de achtbanen doorsteekt.

Wanneer de zon schijnt is Nara Dreamland een prachtig park. Maar wanneer het donker wordt, verandert het park in een spookachtig park. Urban Explorers en spokenjagers gaan het park in om foto’s te maken of om de spanning op te zoeken. Het schijnt hier namelijk echt te spoken. Het park wordt dan ook beheerd door een beveiligingsbedrijf, die deze waaghalzen soms hardhandig het aanpakt. Hieronder een aantal foto’s van de huidige staat van het park.

Verlaten achtbaan Nara Dreamland

Facebook antwoorden