Tijdelijk wonen in de Slotheerenbuurt Heemskerk

Er wordt druk gewerkt door WOONopMAAT aan de herstructurering van de Slotheerenbuurt te Heemskerk. De bestaande portiek/etagewoningen aan de Jan van Polanenstraat en de Simon van Haerlemstraat, en de flatwoningen aan de Debora Bakelaan zullen plaats gaan maken voor nieuwbouw. De wooncomplexen zijn gebouwd in de jaren zestig en voldoen niet meer aan de huidige wooneisen. In totaal zullen ruim 160 woningen gesloopt worden.

De huidige bewoners van deze huurwoningen hebben tijdens de informatieavond op 12 december 2011 toelichting op de plannen gekregen en vragen kunnen stellen. Ook Interveste was aanwezig deze avond en heeft bewoners kunnen uitleggen dat door tijdelijke bewoning de buurt leefbaar en netjes blijft. Het uithuizen start al begin 2012 en op dat moment zullen de eerste tijdelijke Interveste bewoners onderdeel van de Slotheerenbuurt worden.

WOONopMAAT werkt al jaren samen met vastgoedbeheerder Interveste en geeft met een gerust hart dit deel van het omvangrijke plan uit handen. Eerdere projecten waar Interveste het tijdelijk beheer verzorgde zijn onder andere de Lessestraat te Heemskerk en de nog lopende projecten aan de Plesmanweg (Torenflat) en in de wijk Oosterzij te Beverwijk.