Verzorgingstehuis wordt tijdelijk ‘botoxkliniek’

Botoxkliniek Sint Lucas BoxtelDeze week verscheen er een leuk krantenartikel in het Brabants Centrum. Studenten van de Boxtelse MBO-school SintLucas bouwden een deel van het verzorgingstehuis Şefkat om tot tijdelijke ‘botoxkliniek’.

Studenten SintLucas botoxkliniek SefkatPleun, Marly, Rozen, Bente, Marlouke, Arlette, Janneke, Simone en Reneé volgen de richting ‘Vormgeven product, ruimte & media’ bij SintLucas in Boxtel. Dit is een vierjarige mbo-opleiding waarbij onder andere twee- en driedimensionale vormgeving gecombineerd wordt. “Voor deze opdracht gaan we een infographic maken”, legt Pleun uit. “Het wordt een foto waarbij we zelf figureren in de ruimte. In die foto gaan we met behulp van Photoshop meer informatie zoals teksten toevoegen.”

Ze vervolgt: “We zochten een ruimte die geschikt was om als botoxkliniek te fungeren, maar met een beetje een duistere uitstraling. We kwamen al snel op het idee van een antikraakpand. We wisten dat Interveste een verzorgingstehuis beheert in Boxtel en dus belden we ze op.”

Bij Interveste werd direct positief gereageerd, zo vertelt de studente. “Ze krijgen wel vaker verzoeken van bedrijven die locaties zoeken voor filmopnames, maar vaak zijn het commerciële partijen. Dit vonden ze een hele leuke vraag en gelukkig waren er nog ruimtes beschikbaar waar we gebruik van mochten maken.”

De infographic wordt deze week ingeleverd en beoordeeld. Ook Interveste is volgens een zegsman erg benieuwd naar het resultaat.

* * * * * * * * * * * * * * *

Inmiddels hebben we de infographic in handen gekregen en mochten hem plaatsen bij dit artikel. Dat doen we dan ook graag. Erg mooi geworden!

De beschikbare ruimtes zijn natuurlijk niet geschikt om een échte botoxkliniek van te maken, maar wel om te wonen. Vandaar dat Interveste op woensdag 22 februari een open huis houdt (aanmelden is verplicht) en je zelf kunt kijken hoe je hier kunt wonen.