Bijzondere huizen: Copper Canyon Cocktail Bar

Copper Canyon Cocktail bar - Foto: Tall Arquitectos
Copper Canyon Cocktail bar – Foto: Tall Arquitectos

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de Grand Canyon in de U.S.A. Maar in Mexico ligt een canyon die maar liefst 4 keer zo groot is: de Copper Canyon. En deze canyon is de afgelopen dagen in het nieuws vanwege een wel zeer opmerkelijk attractie: een bar hangend aan de kliffen!

De grootste toeristische attractie van deze Copper Canyon is tot nu de trein die er dwars doorheen loopt. Hij slingert je door 87 tunnels en gaat over 36 bruggen tot een hoogte van zo’n 2400 meter. En op die hoogte, daar zou hij moeten komen: De Copper Canyon Cocktail bar.

Copper Canyon Cocktail bar - Foto: Tall Arquitectos
Copper Canyon Cocktail bar – Foto: Tall Arquitectos

De Copper Canyon Cocktail bar is een van de meest spannende cocktailbars van de wereld. Je hartslag gaat namelijk tijdens het bestellen van een margarita (of welk drankje dan ook) een stuk omhoog: De vloer van de bar bestaat namelijk uit glazen platen en als je daardoor naar beneden kijkt, zie je het ravijn onder je.

Als het allemaal te heet onder je voeten wordt, dan neem je een verdieping hoger gewoon even een plons in het zwembad. Jawel, aan alles is gedacht.

De Copper Canyon Cocktail Bar is een design van Tall Arquitectos in Mexico. Het is nog een concept en of het ooit gebouwd gaat worden, dat weten we niet. Maar een spannend gebouw is het in elk geval wel!

Copper Canyon Cocktailbar - Foto: Tall Arquitectos
Copper Canyon Cocktailbar – Foto: Tall Arquitectos