Club van Vrijwilligers logo

Club van Vrijwilligers – Huismeester

De Interveste Club van Vrijwilligers is een club van een grote groep woningzoekenden en bewoners die nét even iets meer willen doen voor de maatschappij, de leefomgeving, de wijk of hun gemeenschap. Speciaal in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor de natuur, de medemens of de veiligheid in en om het huis. We hebben de club onderverdeeld in 6 vormen van vrijwilligerswerk: huismeester, buddy, hobby-hovenier, wijkwacht, verslaggever en chauffeur. In dit artikel aandacht voor de Huismeester.

Club van Vrijwilligers: Huismeester

Interveste streeft ernaar de leefbaarheid in wijken goed te houden en de woningen die wij beheren te beschermen. Als huismeester ben jij hier medeverantwoordelijk voor. Wanneer je huismeester van Interveste bent, woon je zelf ook in een van de appartementencomplexen of de wijken die wij beheren. Hier houd jij dan een oogje in het zeil. Is er overlast door een bewoner? Dan klop jij even aan de deur om te kijken wat er aan de hand is. Ook als er iemand aan de deur staat om reparaties uit te voeren, dan kun jij die persoon naar de juiste plek in het gebouw leiden.

Is er een lampje kapot, of zijn er andere kleine klusjes die je zelf kunt uitvoeren, dan zou het mooi zijn als jij die op kunt lossen. Dus handig zijn met schroevendraaier en ander gereedschap is zeker een pré.

Als huismeester heb je een luisterend oor voor je medebewoners en maak je af en toe een praatje met ze om op de hoogte te blijven van wat er speelt tussen bewoners. Wat wij vooral belangrijk vinden aan een huismeester, is dat hij een verantwoordelijkheidsgevoel heeft en mensen durft aan te spreken. Het is geen baan of werk. Het zijn kleine klusjes die jij veel sneller kunt oplossen dan wij zelf, omdat je al op locatie bent.

Facebook antwoorden