NU LIVE: Interveste Roomies

Nieuw bij Interveste: Interveste Roomies. Ga nu zelf op zoek naar een geschikte Roomie om mee samen te wonen in een van onze antikraakwoonruimtes. Dat kan via het geavanceerde nieuwe systeem in Mijn Interveste: Mijn Roomies.

Een paar maanden terug vroegen we ruim 4000 bezoekers van de website of ze het interessant zouden vinden samen te wonen in onze woonruimtes. Een grote meerderheid gaf aan hier zeker open voor te staan, zelfs als dit met een onbekende zou zijn. Daarom bedachten we een nieuw concept: Interveste Roomies!

Wat is een Roomie

Een Roomie is iemand met wie je wil samenwonen. Het komt van het Engelse ‘roommate’ zoals je kent van de serie Friends uit de jaren ’90. Zij hadden geen relatie maar woonden wel samen. Zo deelden zij lief en leed, maar uiteraard ook de kosten. Ze aten samen als ze daar zin in hadden en keken samen naar de tv. Veel gezelligheid dus!

Maar alle basisinformatie vind je ook op onze Roomie pagina op de website. We leggen je nu ook graag uit wat je allemaal vindt in het Roomie overzicht.

Interveste  Nieuw: Interveste Roomies

Wat kun je met Interveste Roomies?

Als je in je Mijn Interveste account aangeeft interesse te hebben voor Roomies, dan kun je op zoek gaan naar gelijkgestemden in jouw zoekregio. Stel je bent op zoek naar een woning in Haarlem en dat staat in je zoekregio, dan zie je in het overzichtsscherm van Roomies alle woningzoekenden die op zoek zijn naar ruimte in de regio Haarlem.

Het overzicht van Roomies in jouw zoekregio

Chatten met mogelijke Roomies

Zie je iemand die jou interessant lijkt? Dan kun je een chat starten met deze persoon. Dat kan uiteraard zijn met iemand die je al kent, maar kan ook met een vreemde zijn. Zo kun je bekijken of jullie inderdaad een klik hebben.

Chat met je mogelijke Roomie in het chatscherm

Is de Roomie toch niet interessant genoeg? Dan ga je verder kijken. Er is ook een mogelijkheid om Roomies te blokkeren mocht dat nodig zijn. Overigens krijg je van bijna alle handelingen die voor jou bedoeld zijn notificaties. Heel handig dus.

Nodig iemand uit om Roomie te worden

Is de persoon die je gevonden hebt iemand met wie je denkt te kunnen samenwonen? Super! Dan kunnen jullie elkaar uitnodigen om Roomie te worden. Als jullie daarmee akkoord gaan, dan verandert jullie profielkaartje ook allebei van kleur en zijn jullie verbonden.

Nodig iemand uit om Roomie te worden (of blokkeer deze).

Reageren op woonruimte

Als je dan reageert op een woonruimte, krijg je ook de optie om jouw Roomies te informeren dat je gereageerd hebt. Zo kunnen ook zij reageren op die toffe woonruimte.

Allebei gereageerd? Dan krijgt de backoffice van Interveste hier een melding van. En dat heeft een groot voordeel, want we zijn vaak bij voorkeur op zoek naar stelletjes of koppels voor woonruimte. Dus Roomies hebben een streepje voor!

Reageer samen op woonruimte

Ga samenwonen met je Roomie

Beiden gereageerd? En worden jullie uitgenodigd én gaan jullie samenwonen? Helemaal geweldig! Alvast van harte met de sleutels en jullie gezamenlijke woning. Als jullie goede bewoners blijken, dan krijgen jullie uiteraard voorrang bij nieuwe projecten waar we mensen voor zoeken. Zo kunnen we elkaar extra helpen.

Samengevat

Kortom. Ook als je niemand had om mee samen te wonen, dan heb je nu de mogelijkheid. We helpen zo het woningtekort tegen te gaan, want veel van onze woningen zijn geschikt voor meer dan een bewoner. Daarnaast delen jullie de kosten voor het huishouden. Onze panden zijn beter beschermd met meer bewoners maar het allerbelangrijkste: Samen dingen delen is gewoon veel gezelliger! Nu maar snel aan de slag met Roomies zodat we jullie binnenkort kunnen verwelkomen in een van onze Roomies woonruimtes. Veel succes en plezier!