Binnenkort bij Interveste: Roomies! En je kunt je nu al aanmelden.

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Onlangs vroegen we ruim vierduizend bezoekers van onze website of ze het interessant zouden vinden samen te wonen in onze woonruimtes. Een grote meerderheid gaf aan hier zeker open voor te staan, zelfs als dit met een onbekende zou zijn. Daarom bedachten we een nieuw concept: Interveste ROOMIES!

Interveste Roomies zijn woningzoekenden die elkaar hebben gevonden via Mijn Interveste. Ze zijn alleenstaand of zelfstandig en willen graag samenwonen met alle voordelen die daarbij horen. Je maakt als Roomie meer kans op woonruimtes, omdat we voor sommige ruimtes op zoek zijn naar twee kandidaten. En je kunt NU ALVAST in Mijn Interveste aangeven dat je meer kans wil maken:

Aanmelden voor Roomies kan nu alvast. Het scherm ziet er zo uit.

Onze opdrachtgevers hebben vaker de voorkeur voor een stel of een tweetal bewoners om de ruimtes de bewonen. We kunnen ons voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd, want niet iedereen kent iemand om mee samen te gaan wonen. Daarom bedachten we iets waardoor dit tóch mogelijk wordt.

Meld je aan via Mijn Interveste

Waarom twee bewoners voor een huis?

Samenwonen kent een paar grote voordelen. Als meer mensen samenwonen, brengen we het tekort aan woonruimte terug op de woningmarkt. En uiteraard kun je denken aan een kostenvoordeel, gezelligheid, betere bescherming. We leggen het hieronder iets uitvoeriger uit.

Woningmarkt

Onze woonruimtes zijn soms zo groot, dat we het zonde vinden als er maar één slaapkamer gebruikt wordt. Veel woningen zijn immers voorzien van meerdere kamers, soms wel vier of vijf. Daarnaast zijn we ons enorm bewust van de krapte op de woningmarkt en door samen te wonen deel je dus je ruimte. Dan zijn er dus minder mensen op zoek naar ruimte.

Kostenvoordeel

Ook kostentechnisch is er een groot voordeel. Je deelt naast de kosten van het wonen ook de NUTS-kosten, of de kosten van verzekeringen, eten, internetaansluiting, tv-abonnement etc. Zo betaal je uiteindelijk onder de streep nog minder per maand.

Gezelligheid

Maar zeker niet onbelangrijk: het is samen veel gezelliger! Je deelt lief en leed, doet samen een spelletje, eet samen, kijkt samen naar jullie favoriete serie of programma. En als je daar even geen zin in hebt, dan trek je je terug in je eigen kamer(s) om van de rust te genieten.

Betere bescherming

En… what’s in it for us? Simpel: onze woningen zijn nog beter beschermd en beheerd. Want twee mensen zien nu eenmaal meer dan één! En dat is voor ons, naast de eerder genoemde argumenten, erg mooi meegenomen!

Wanneer wordt het systeem actief?

Vrij snel al. We zijn achter de schermen bezig om het systeem grondig te testen, waarmee je met andere Roomies kunt Chatten via Mijn Interveste en kunt bepalen met wie je Roomies wil worden. Via meldingen in Mijn Interveste wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe acties. Eigenlijk is het dus een combinatie van “Tinder meets Facebook meets woningzoeken”. En dat vergt even flink wat inspanning van onze webontwikkelaars.

Maar we zijn al een heel eind! Dus over een aantal weken gaan we live. En daarom kun je nu al aangeven of je wel of niet geïnteresseerd bent in Roomies, zodat je straks wellicht een geweldige match vindt om mee samen te wonen.

Log dus nu in bij Mijn Interveste en geef aan dat je benieuwd bent.

Meld je aan via Mijn Interveste