Sleuteloverdracht eerste Bossche Bruikleenwinkel

de Bruikleenwinkel in 's-Hertogenbosch

Leegstandsbeheerder Interveste heeft afgelopen dinsdag de sleutel overgedragen van de eerste bruikleenwinkel van ’s-Hertogenbosch. De bruikleenwinkel aan het Rivierenplein zal gebruikt gaan worden voor een winkel gespecialiseerd in nieuwe én tweedehands hulpmiddelen.

‘De Bruikleenwinkel’ is een door Interveste bedacht concept om goedkoop leegstaande winkelruimte aan te bieden aan startende ondernemers. De winkel aan het Rivierenplein stond al geruime tijd leeg. De hulpmiddelenwinkel zal onder andere tweedehands rolstoelen, rollators, speciale matrassen en aangepaste fietsen gaan aanbieden.

De Bruikleenwinkel tegen winkelleegstand

In Brabant staat ongeveer 10% van de winkels leeg. Vooral in de kleinere dorpen rondom de steden is dit te merken. Interveste is gespecialiseerd in het tijdelijk beheer van woningen en gebouwen en constateerde dat er behoefte was aan goedkope winkelruimte voor veelal startende ondernemers. De reguliere huurprijzen kunnen deze ondernemers als starter vaak niet betalen. Winkel- en pandeigenaren hebben op hun beurt continu doorlopende kosten als hun pand leeg blijft staan en dat laatste is eerder regel dan uitzondering. Leegstand is tevens nadelig voor de toeloop naar het pand. Interveste geeft nu de startende ondernemer een kans door op bruikleenbasis winkelruimte – de Bruikleenwinkel – aan te bieden.

Inmiddels worden er op de website van Interveste binnen Noord-Brabant al bruikleenwinkels in Veghel, Vught, Oisterwijk, Etten-Leur en Tilburg aangeboden. Het doel van Interveste is dit aanbod verder uit te breiden om meer ondernemers een kans te geven in een bruikleenwinkel te starten.
Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich via de website van Interveste gratis aanmelden voor deze nieuwe service.

Facebook antwoorden