Symposium Leegstandbeleid

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Datum
30 maart 2011

Locatie
Centraal Museum Utrecht

Omschrijving
Niet alleen boeren leiden onder eenzaamheid. Ook gebouwen kunnen gezelschap gebruiken. Eén op de zeven kantoren staat leeg. Ook is er leegstand op bedrijventerreinen, in de winkelsector en bij monumentale gebouwen. Grond wordt ingenomen, diverse groepen kunnen geen woning of werkruimte vinden. De leegstand heeft zodanige vormen aangenomen dat het maatschappelijk onaanvaardbaar wordt. Nieuwbouw komt in een ander daglicht te staan. Transformatie is meer en meer de toekomst. Gemeenten, projectontwikkelaars, eigenaren hebben verantwoordelijkheid te nemen bij de aanpak van leegstand en zullen moeten wennen aan een nieuwe rol.

Gemeenten moeten onderzoeken waar hun maatschappelijke opgave ligt. Leegstand moet op de politieke agenda. Een heldere probleemanalyse, ambities, een ingerichte organisatie en een lange termijnvisie op leegstand zijn nodig. Oplossingen zijn niet makkelijk. Door vermindering van de overtallige plancapaciteit dalen ook de inkomsten van de gemeente.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert op woensdagochtend 30 maart 2011 in Utrecht een symposium over leegstand en roept iedereen op met elkaar de discussie aan te gaan over de mogelijkheden voor een lokale en of regionale  aanpak. Tevens wordt de handreiking ‘Leegstand te lijf’ gepresenteerd, met daarin de modelleegstandverordening.

Doelgroep

Het symposium wordt georganiseerd voor gemeenten, provincies, woningcorporaties en iedereen met interesse voor leegstaand vastgoed.

Datum 30 maart 2011
Kosten EUR 75,00 excl. BTW per persoon
Locatie Centraal Museum Utrecht

Voor meer informatie ga naar inschrijven Symposium Leegstandbeleid.