Tijdelijk wonen, na een jaar nieuwe Leegstandwet

Beeckestijn VelsenTijdelijk wonen is nog steeds erg populair, zowel tijdelijk beheer (antikraak) als tijdelijke verhuur. Niet alleen onder studenten is het een gewilde woonvorm, ook voor bijvoorbeeld iemand die werk vindt aan de andere kant van het land of in een scheidingsgeval is tijdelijk wonen een goede oplossing. Naast tijdelijk wonen neemt ook de interesse in tijdelijke werkruimte neemt toe, zeker onder startende ondernemers. De kosten zijn hier dan vaak doorslaggevend, deze liggen stukken lager dan reguliere huur van een bedrijfspand. Zowel bij wonen als werken is flexibiliteit wel een must; het is van tijdelijke aard dus er komt een moment dat het pand verlaten dient te worden. Waar mogelijk wordt de bewoner een nieuwe woonruimte aangeboden. Vooraf weet een bewoner niet in welk type pand hij terecht zal komen, met recht wordt er dan ook gesproken over avontuurlijk wonen!

Het type pand wat bewoond wordt, kan variëren van een reguliere woning tot een voormalig zwembad. Interveste heeft bijvoorbeeld in Sittard een oud klooster in beheer, waar een aantal bewoners hun intrek hebben genomen en in geval van sloop wordt vaak een hele woonwijk tijdelijk bewoond.  In ’s-Hertogenbosch, waar het hoofdkantoor van Interveste gevestigd is, is bijvoorbeeld de voormalige bibliotheek op Orthen in beheer geweest. Daarnaast verwacht Interveste op korte termijn een aantal markante panden in Noord-Brabant in beheer te krijgen.

Als leegstandbeheerder heeft Interveste panden in geheel Nederland in beheer, van een oud gemeentehuis in een klein dorp tot complete woonwijken in grote steden.

Interveste is erkend beheerder van leegstaand vastgoed en zorgt voor een goede leefbaarheid in de wijk of het pand. Kort gezegd houdt dit in dat Interveste de zorg van het tijdelijk beheer van gebouwen uit handen neemt van bijvoorbeeld een woningcorporatie. Er wordt gekeken hoe deze het best bewoond kunnen worden; op basis van tijdelijk beheer (ook wel bekend als antikraak) of tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet. Op deze manier blijft de wijk of het pand levendig!