Tips zonder stress op vakantie

tips zonder stress op vakantie

Je kent het onderhand wel, je gaat op vakantie en hebt op het laatste moment stress stress en nog eens stress. Was dat nou net niet de reden waarom je eventjes er tussenuit wilt? Wij helpen je graag om zo ontspannen mogelijk je vakantie in te gaan. Waar moet je nou rekenen mee houden?

Check!

Door lijstjes te maken zorg je ervoor dat je niets vergeet. Probeer hier minstens een week van te voren mee te beginnen. Je kunt namelijk nagaan wat je mee moet nemen door de spullen die je gebruikt direct op te schrijven. Denk vooral aan spullen die niet gemakkelijk te verkrijgen zijn op je vakantiebestemming, zoals specifieke medicijnen en op maat gemaakte spullen, bijvoorbeeld je leesbril.

Zorg voor een schoon en opgeruimd huis

Maak je huis schoon en ruim alles netjes op voordat je vertrekt. Onbewust zal je hiervan meer ontspannen worden dan je wellicht zult denken. Het geeft een rustgevend gevoel wanneer je weet dat bij terugkomst alles lekker schoon en netjes is, nietwaar? Vraag de buren of je familie om af en toe eens de planten water te geven. Dit zorgt ook voor wat beweging in en rondom je huis. Zo helpen zij tevens mee de kans op inbraken te verkleinen.

Laat het los

Hier hebben veel mensen toch moeite mee. Je werk meenemen op vakantie is het slechtste wat je kunt doen. Denk jij dat alleen jij het werk kan doen, anders gaat het niet goed of snel genoeg? Altijd de controle willen hebben over de situatie is onbegonnen werk. Het levert je alleen maar meer stress en spanning op. Durf daarom de controle los te laten en accepteer het feit dat het werk niet altijd hoeft te gebeuren zoals jij dat zou willen. Maak je zelf duidelijk dat er ruimte moet bestaan voor andere mensen die anders tegen bepaalde aspecten aankijken en daarom de dingen anders zullen doen.  Maak ook afspraken met collega’s over je afwezigheid zodat je niet elke dag wordt gestalkt op je vakantie. Door te genieten van je vrije tijd bevordert de kwaliteit van je werk. Een win – win situatie!

Leer omgaan met tegenslagen

Er kan altijd iets gebeuren op het werk of thuis wanneer je op vakantie gaat. Deze gebeurtenissen kunnen uiteenlopende gevoelens bij je oproepen, je voelt je machteloos, teleurgesteld en gefrustreerd. Hoe moeilijk dit ook is, accepteer deze tegenslagen en realiseer dat dit nu eenmaal onderdeel is van het leven. Tegenslagen overkomen je, je kunt zelf bepalen hoe je ermee omgaat.

Laat dure spullen thuis, achter slot en grendel

Zorg ervoor dat dure spullen niet gestolen of kwijt geraakt kan worden. Neem deze spullen niet mee op vakantie. De mogelijkheid dat het beschadigd of kwijt kan raken laat je hart al sneller  kloppen. Berg je dure spullen daarom voor vertrek op in een kluis. Wanneer je toch overweegt om waardevolle spullen mee te nemen, zorg er dan voor dat het vergrendeld in je koffer zit. Gebruik niet de kluis van je hotelkamer, deze zijn namelijk ook te openen met een universele code in noodgevallen.

Durf je smartphone in je hotelkamer te laten!

Natuurlijk wel op een veilige plek. Spreek met elkaar af om de smartphone niet mee te nemen wanneer je op pad gaat tijdens je vakantie. Je komt pas echt tot rust wanneer je niet meer bezig bent met alledaagse activiteiten zoals je berichtjes bekijken op Facebook en Whatsapp.

Geniet van alles en iedereen!

Wanneer je alle voorgaande tips hebt toegepast dan wordt het nu tijd om over te gaan op totale ontspanning en niets anders te doen dan gewoonweg te genieten. Doe alles wat je leuk lijkt en wees niet bang om buiten je comfort zone te treden. Je kent immers niemand. Totale ontspanning en maximaal genieten zal jouw lichaam en geest wonderen doen. Verwen jezelf en keer terug met nieuwe en frisse energie. Interveste wenst jou een super vakantie toe!

geniet van je vakantie zonder stress

Facebook antwoorden