Wonen in een watertoren

Vlakbij vliegveld Brussel, ten zuiden van het plaatsje Steenokkerzeel staat een inmiddels ruim 100 jaar oude watertoren. In de oorlog diende hij als schuilplaats voor de Nazi’s. Een bureau verbouwde de toren tot dit geweldige resultaat.

 

De compleet gemoderniseerde toren werd in opdracht omgevormd tot privé woning. Maar inmiddels is het een evenementenlocatie voor vergaderingen en recepties. Je kunt de toren dus in zijn geheel per dag afhuren. Het grootste werk tijdens de verbouwing was het verwijderen van de waterkuip. Het was ook een behoorlijke tijdsinvestering, want als een van de werklieden iets van beneden nodig had konden ze telkens weer naar beneden via een smal trapje in de 30 meter hoge toren.

Op het dakterras bevindt zich een buitendouche en barbecue. Je hebt er uitzicht over vliegveld Zaventem en uiteraard kun je ook grote delen van Brussel aanschouwen. Mochten ze nu in Steenokkerzeel de boel niet meer kunnen verhuren, wij houden ons van harte aanbevolen om onze bewoners te plaatsen.

Facebook antwoorden