Wonen in een watertoren

Vlakbij vliegveld Brussel, ten zuiden van het plaatsje Steenokkerzeel staat een inmiddels ruim 100 jaar oude watertoren. In de oorlog diende hij als schuilplaats voor de Nazi’s. Een bureau verbouwde de toren tot dit geweldige resultaat.

Multifunctionele watertoren

De compleet gemoderniseerde toren werd in opdracht omgevormd tot privé woning. Maar inmiddels deze locatie meer dan een slaapplek geworden en is de toren omgebouwd tot een evenementenlocatie voor vergaderingen en recepties. Je kunt de toren in zijn geheel per dag afhuren. Naast een evenementenlocatie heeft de voormalige watertoren ook nog een restaurant en kunstgalerie. Lekker multifunctioneel dus!

Op het dakterras van de watertoren bevindt zich een buitendouche en barbecue. Je hebt er uitzicht over vliegveld Zaventem en uiteraard kun je ook grote delen van Brussel vanaf hier aanschouwen. Je kunt er dus vanuit gaan dat je hier een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Waterkuip

De verbouwing van de watertoren heeft flink wat tijd gekost. Het grootste werk tijdens de verbouwing was het verwijderen van de waterkuip. Het was ook een behoorlijke tijdsinvestering, want als een van de werklieden iets van beneden nodig had konden ze telkens weer naar beneden via een smal trapje in de 30 meter hoge toren.

Coronapandemie

De vorige eigenaren van de watertoren deelden ook grootse plannen en waren van plan om de toren vier jaar na de eerste renovatie en het geven van diverse evenementen te verkopen. Echter kwam op dat moment corona in beeld en gooide roet in het eten. De evenementen in de toren moesten stoppen, terwijl de vaste lasten bleven komen. Hierdoor besloten de eigenaren om de watertoren te verkopen.

Bed & Breakfast

Aangezien de bestemming van de watertoren toch al multifunctioneel was, heeft de nieuwe eigenaar Ferdi Goovaerts het pand gekocht en ook maar gelijk een bed and breakfast in de watertoren gerealiseerd. Nadat hij flink wat geklust heeft, is de watertoren inmiddels open voor bezoek en overnachtingen. Het is dan ook een prachtig luxe locatie geworden met dakterras om de nacht door te brenegn. Vanaf dit dakterras heb je zelfs een 360 graden beeld van de stad. Ook kun je de vliegtuigen die naar de luchthaven van Zaventem vliegen bijna aanraken. Gelukkig is de toren geluidsdicht en heb je dus weinig last van de vliegtuigen als je lekker je bed induikt.

Vliegtuigspotters

Ferdi geeft aan vrt.be toe, dat hij nog meer plannen heeft met de watertoren. De toren ligt namelijk zo dichtbij het vliegveld van Zaventem, dat het hem mega-interessant lijkt om iets voor vliegtuigspotters te organiseren. Zo kunnen ook zij van het prachtige uitzicht genieten en het “wauw-gevoel” meekrijgen. Echter staat dit nog in de kinderschoenen. Wordt vervolgd dus…

Fortuin

Inmiddels is de Watertoren van Steenokkerzeel razend populair en is de toren op dit moment al meer dan € 3,6 miljoen waard. Toen Ferdi de toren kocht, heeft de ondernemer € 855.000 betaald. En dat was al ruim onder de vraagprijs van de toren toen hij het kocht. Voorheen was dat namelijk € 1,75 miljoen. Wat een fortuin! Ferdi en zijn partner Valerie hebben de toren dus een prachtig nieuw leven ingeblazen. Mochten ze nu in Steenokkerzeel de boel niet meer kunnen of willen verhuren, wij houden ons van harte aanbevolen om onze bewoners te plaatsen!

Dit artikel is herschreven in 2023 en oorspronkelijk geschreven op 03 oktober 2016.
– 5020 –