Bruikleen of tijdelijke huur

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Bruikleen, antikraak, tijdelijk huren en tijdelijk wonen zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden en toch zijn er nadrukkelijke verschillen. Soms kun je dan door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder een aantal punten om het duidelijk te maken.

Bruikleen
Bruikleen is de officiële benaming voor antikraak. Je tekent hiervoor een bruikleenovereenkomst . De opzegtermijn bij bruikleen is 2 weken of langer. Tijdelijk wonen op basis van bruikleen kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

Kijk hier voor het actuele aanbod bruikleen woonruimte van Interveste.

Tijdelijk huren op basis van de Leegstandwet
Tijdelijk huren op basis van de Leegstandwet kent een minimale huurtermijn van 6 maanden. Je tekent hierbij een tijdelijke huurovereenkomst op basis van de Leegstandwet. De opzegtermijn bij tijdelijke verhuur is 3 maanden voor de verhuurder en 1 maand voor de huurder, na de eerste termijn van 6 maanden. Tijdelijk huren kan variëren van 6 maanden tot 5 jaar en in de loop van 2012 zelfs tot 7 jaar.

Kijk hier voor het actuele aanbod tijdelijke huurwoningen van Interveste.

Op de hoogte blijven van tijdelijk wonen of direct reageren? Schrijf je dan nu in voor tijdelijk wonen en ontvang het aanbod per e-mail of reageer via je eigen account.