Antikraak van korte duur?

Foto Dordrecht
Centrum Dordrecht – Bron: Google Maps

Je leest vaak dat antikraak bewoning van korte duur is. Soms duurt zo’n periode maar een paar maanden. Voor Nico, waar we eerder over schreven was dit zelfs een bewuste keuze. Maar… het kan ook helemaal anders.

Een goed voorbeeld hiervan is Norman. In de afgelopen negen jaar heeft hij via Interveste in Moordrecht en Schiedam gewoond. Sinds anderhalve week woont hij in Dordrecht: wederom als antikraakbewoner voor Interveste.

In de negen jaar dat Norman voor Interveste woont is hij slechts twee keer verhuisd. “Ik woon nu in Dordrecht. Het vorige pand waar ik woonde werd gerenoveerd. Daardoor moest ik verhuizen, net zoals de allereerste keer eigenlijk. Mijn favoriet was de woning in Moordrecht omdat de reisafstand vanaf daar naar mijn werk slechts zes minuten was. Nu moet ik vanuit Dordrecht een half uurtje reizen, maar dat heb ik wel over voor het appartement dat van goede kwaliteit is.”

De buurt

“Het pand in Schiedam waar ik als eerste woonde, was voorheen een 55+ woning en had meerdere etages. De anderen die hier kamers hadden waren gezellige mensen en je kon altijd wel een praatje met ze maken. Ze zaten vaak in hetzelfde schuitje als ik en wilden ook goedkoop wonen. Deze nieuwe woning bevalt ook prima. Ik woon pas net in de buurt dus ik heb alleen nog maar kennis gemaakt met de 93 jaar oude buurvrouw, maar de wijk bevalt tot nu toe goed.”

Pand Dordrecht
Antikraakwoning in Dordrecht

Waarom antikraak?

Norman heeft een goede reden waarom hij antikraak woont. “Ik ben een tijd geleden gescheiden. Dit ging gepaard met financiële narigheid. Ik wilde een nieuw leven beginnen en antikraak wonen paste hier goed bij omdat het zo lekker goedkoop is. Iedere woning die ik in de afgelopen negen jaar heb bewoond was van goede kwaliteit en keurig netjes aangeleverd. Dit is één van de redenen waarom ik al die jaren bij Interveste zit”, vertelt Norman.

“Ik ben nu dus een paar keer verhuisd, maar vond dit helemaal niet erg. De nieuwe woningen bleken prima in orde en lagen telkens in een fatsoenlijke buurt. Ik hoor vaker dat bij andere beheerders de woningen of kamers nogal rommelig zijn als je er naar verhuist. In de negen jaar dat ik bij Interveste zit heb ik geen nare dingen meegemaakt, het personeel helpt altijd correct en je merkt dat ze echt moeite voor je doen. Toen ik belde voor een raam dat kapot was, werd het probleem binnen één week opgelost.”

Hoewel antikraak wonen dus altijd tijdelijk is, kan tijdelijk wonen ook van langere duur zijn. Norman is hiervan een goed bewijs.

Facebook antwoorden