Het duurste huis ooit staat te koop!

Cap Ferrat Duurste huis Tussen Nice en Monaco ligt het schiereiland Cap Ferrat. Bekend als vakantieoord voor de meest rijken en bekenden der aarde. Daar staat nu een voormalig optrekje van Leopold II te koop voor een slordige 300 miljoen euro. Het duurste optrekje wat momenteel te koop staat!

Eigenlijk was het niet eens het belangrijkste gebouw van Leopold, want hij kocht het voor zijn 50 jaar jongere minnares Blanche Delacroix (barones van Vaughan). Het huwelijk was voor de man die Congo inlijfde slechts een staatszaak, vandaar dat zijn minnares belangrijk voor hem was. Deze Leopold II zat nogal goed in de slappe was door onder andere ivoorhandel. Zijn koningschap in Congo ging gepaard met volkerenmoord, slavernij, verkrachtingen, martelingen en onthoofdingen. Het aantal slachtoffers onder zijn bewind varieert van 3 tot 10 miljoen mensen.

Villa Leopolda
Villa Leopolda

Villa Leopolda

En zo kocht dit heerschap vele panden aan de Franse Côte d’Azur. Ook het ongelooflijk grote Leopolda behoorde tot zijn residenties. Als dat nu te koop zou staan, zou dat de grote winnaar worden van duurste huizen ooit.

Het pand was later vele jaren in bezit van familie Marnier-Lapostoll, jawel bekend van het drankje Grand Marnier. De planten die in dit drankje verwerkt worden worden nog steeds gekweekt op dit eiland. Afgelopen maart werd het merk Grand Marnier overgenomen voor een slordige 684 miljoen euro door het Italiaanse merk Campari.

Er schijnen al serieuze biedingen te zijn gedaan. Mocht je toch op zoek zijn naar wat goedkopere huizen: in Dordrecht hebben wij ook prachtige optrekjes die ongeveer 299.999.500 euro goedkoper zijn. Wellicht interessant als je niet de eigenaar bent van een duur drankje of koning (dictator) bent van een Afrikaans land.

 

Cap Ferrat aand de Côte d'Azur
Cap Ferrat aand de Côte d’Azur