Brandweer oefent in sloopflat

Heemskerk Deborah Bakellaan
Een van de flats in Heemskerk aan de Debora Bakelaan

De brandweer van Heemskerk ziet een uitgelezen kans om te gaan oefenen met theater, rook en lichteffecten in de rode flat aan de Debora Bakelaan. De flatgebouwen aan de Debora Bakalaan worden (en werden) tijdelijk beheerd door leegstandbeheerder Interveste. 

Volgens het Noordhollands Dagblad gaat het om kleine oefeningen en komt er geen echt vuur bij kijken. Met de effecten bootsen ze een brand na waarbij wordt getest met welke middelen je het makkelijkst op de juiste plek kunt komen.

Een woordvoerder van de brandweer geeft aan: “Normaal oefenen we op de kazerne, of bij bedrijven. Soms nodigen ze ons uit, soms zoeken we ze zelf uit. Hier hebben we de slopers benaderd. Die willen graag meewerken.” Bij de sloop van de volgende flat willen ze graag nog grootser gaan oefenen. Misschien dan wel met echte vuurhaarden, maar gezien de veiligheid kan dat nu op korte termijn niet gerealiseerd worden.

Ook de politie heeft er al oefeningen gehouden. Een perfecte locatie om serieuze oefeningen te houden zonder dat omwonenden daar hinder of last van ondervinden. 

 

 

Facebook antwoorden