Bijeenkomst tijdelijk wonen, gebruik leegstaande gebouwen en de Wet Kraken en leegstand

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Datum
27 jan 2011

Locatie
Acta-gebouw, Louwesweg 1 in Amsterdam

Omschrijving
Tienduizenden gebouwen staan leeg en de leegstand neemt dagelijks toe. Elke dag meerdere kantoorpanden, elke week twee kerken en elke maand een klooster. Het duurt vaak jaren voor een gebouw een nieuwe toekomst gevonden heeft. In de tussenliggende jaren kan het gebouw tijdelijk gebruikt worden voor andere functies. Tijdelijk gebruik geeft een impuls aan de leefbaarheid, de gebruikers zetten niet zelden de toon voor de definitieve herbestemming en volgend tijdelijk gebruik. De nieuwe Wet Kraken en leegstand biedt gemeenten bovendien de mogelijkheden om gebouwen voor tijdelijk wonen en werken in te zetten.

Tijdens dit actualiteitencongres hoort u wat er kan en wat er nodig is om tijdelijk gebruik goed te organiseren in uw gemeente. De antwoorden krijgt u van ervaringsdeskundigen en aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. Bovendien krijgt u de mogelijkheid in te tekenen op het nieuwe experimentenprogramma van de SEV en de Kennisagenda Tijdelijk Gebruik van het Nationaal Programma Herbestemmen. 

Programma
Het programma bestaat uit een plenair gedeelte en drie parallelworkshops van ruim anderhalf uur waarin concrete cases worden toegelicht en bediscussieerd.  

  • 13.00 uur – Dagvoorzitter Frank Strolenberg leidt u door de middag en werkt aan ‘zijn’ Kennisagenda
  • 13.10 uur – De actuele stand van zaken modelverordening Wet kraken en leegstand (Yvonne Grooten, VNG)
  • 13.30 uur – Tijdelijk gebruik en de mogelijkheden van wet en regelgeving (Duco Stadig, voorzitter H-team NPH)
  • 13.50 uur – De meerwaarde van tijdelijk gebruik en oproep tot experimenteren (Jeroen Singelenberg, programmadirecteur SEV)
  • 14.10 uur – Wat zijn de succesbepalers bij geslaagde tijdelijke projecten (Jean Baptiste Benraad, TransformatieTeam en RvT lid StichtingTijdelijkWonen (STW) Utrecht)
  • 14.30 uur – Pauze
  • 15.00 uur – Keuze uit drie interactieve parallelworkshops
  • 17.00 uur – Borrel 

Voor wie?
Wethouders, gedeputeerden, raadsleden,directeuren, managers en projectleiders die betrokken zijn bij leegstand, herbestemmen en tijdelijk gebruik van leegstaande gebouwen, Woningcorporaties,
Gebouweigenaren, Projectontwikkelaars en hun adviseurs.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan tijdelijk@transformatieteam.nl of contact opnemen met het TransformatieTeam [Sander Gelinck, 06-44731575 of Jean Baptiste Benraad [030-6971642]. 

Aanmelden
Mail uw naam, firmanaam en adresgegevens aan tijdelijk@transformatieteam.nl. De kosten van deelname bedragen € 145,- exclusief BTW per persoon.