Een klein interieur gezellig inrichten

Een grote woonkamer inrichten is niet zo moeilijk. Maar hoe richt je een kleine woonkamer in zodat het efficiënt is, maar ook gezellig? Sander van interieur-ideeen.com geeft je een aantal adviezen.

Een gezellig interieur creëer je door de juiste balans op te zoeken tussen comfort, decoratie en indeling. Die balans is voor iedereen persoonlijk.

Comfort
Zonder een beetje comfort zal je interieur waarschijnlijk niet snel gezellig ogen. Je moet toch ergens lekker kunnen zitten. Voor de televisie maar ook met je bezoek.

Het nadeel van comfort is dat een bank, een luie stoel of een hocker vaak aardig wat ruimte inneemt. Voor een gezellige opstelling zorg er in elk geval voor dat je op twee zijdes iemand kunt laten zitten. Schuin naar elkaar kijken vinden veel mensen prettiger dan recht tegenover elkaar.

Een salontafel weglaten kan een optie zijn, daar kun je ook een hocker (zo’n grote poef) voor gebruiken.

Decoratie

Met decoratie kun je bij een klein interieur een groot verschil maken. Doe niet veel, maar doe wat je doet, op je allerbest. Liever 3 wat grotere pronkstukken dan een boel kleintjes.

Decoratiestukken aan de muur nemen sowieso weinig ruimte in, daar kom je vast wel uit. Mijn tips voor een klein interieur:

  • Mooie kandelaars zijn functioneel en kunnen de juiste uitstraling aan je woonkamer geven
  • Neem een herinnering van leuke vakantie mee
  • Wat groen doet elk interieur goed, bij weinig ruimte kun je ook kleine cactusjes neerzetten

Indeling

Tot slot de indeling. Als je echt weinig ruimte hebt, probeer dan meubels te combineren. Een salontafel kan ook een werktafel zijn, een stoel of bank een opbergplek of zelfs een bed.

Zorg voor voldoende open ruimte. Hoe makkelijker je door de kamer kunt lopen, hoe sneller je alsnog een ruimtelijk gevoel krijgt. Zorg ook dat ramen en kijkrichtingen niet worden belemmerd door objecten.

Facebook antwoorden