Het kleinste huis ter wereld, kun jij hier wonen?

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Wonen in het kleinste huis ter wereld, zou jij het kunnen? En dan spreken we niet over een studio van 18 vierkante meter in hartje Amsterdam, maar over een huis van 1,2 meter breed en 3 meter hoog. Claustrofobisch? Dan raden we je af om binnen te kijken…

Polen

Dit kabouterhuisje bevindt zich in de hoofdstad van Polen, Warschou. Architect Jakub Szczęsny ontdekte een gat tussen twee gebouwen en wist hier wel raad mee. Hij ontwierp werelds kleinste woning en vernoemd is naar de eerste eigenaar: de Israëlische schrijver Etgar Keret. Het Keret huis voldoet officieel niet aan de afmetingen waaraan een écht huis moet voldoen en daarom is de woning eigenlijk een ‘kunstwerk’.

De binnenkant

Het kleinste huis ter wereld beschikt over twee verdiepingen. De eerste verdieping is bereikbaar met een trap die uitkomt bij een luik en de tweede verdieping is bereikbaar met een ladder. Op het smalste punt is de woning slechts 72 centimeter breed. En dan vraag je je natuurlijk af… En het breedste punt? Dat is maar liefst ander halve meter breed. Maar…. Het huis is wel van alle gemakken voorzien. Het huis heeft namelijk een zitkamer, badkamer, keuken en om te voorkomen dat claustrofobie de overhand neemt, is het volledige interieur wit gemaakt.

Groter wonen?

Liever toch iets groter wonen? Gelukkig hebben wij bij Interveste genoeg ruime woningen beschikbaar waar jij je helemaal niet claustrofobisch hoeft te voelen! Je bekijkt het actuele woningaanbod van Interveste hier.

Benieuwd hoe het kleinste huis ter wereld er van binnen uitziet? Bekijk de video hieronder.

Interveste  Het kleinste huis van de wereld