Interveste ISO 9001 en ISO 14001 in 2012

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Vorige week waren de jaarlijkse ISO-audits weer op het hoofdkantoor van Interveste in ‘s-Hertogenbosch. Deze zogenaamde “externe audits” vinden ieder jaar plaats en zijn bedoeld als controlemiddel of de betreffende organisatie nog aan de kwaliteitseisen voldoet zoals gesteld in de ISO-normen. Zoals ieder jaar kwam ook nu Interveste weer probleemloos door de audit, zonder dat aanvullende acties noodzakelijk waren.

Interveste voert al jaren deze twee ISO-certificeringen, evenals het Keurmerk Leegstandbeheer. ISO 9001 is het kwaliteitsmanagementsysteem wat Interveste toepast op de interne en externe organisatie. ISO 14001 is het milieumanagementsysteem.

Binnen het kwaliteitsmanagementsysteem van Interveste wordt onder andere vastgelegd hoe met de klant (bewoner, vastgoedeigenaar) wordt omgegaan. De resultaten hiervan worden voortdurend gemeten. Denk hierbij aan reactiesnelheid, klachtafhandeling, informatievoorziening en het toepassen van kwaliteitsprocedures. Binnen het milieumanagementsysteem worden acties uitgezet en metingen verricht over hoe de onderneming presteert op het gebied van milieu. Denk hierbij aan papierverbruik, CO2-uitstoot, milieuvergunningen en energiebesparing in eigen kantoor en in het leegstaand vastgoed wat beheerd wordt.

Door ieder jaar weer doelstellingen bij te stellen naar boven en nieuwe doelstellingen te introduceren streeft Interveste het maximaal haalbare na op het gebied van kwaliteit en kwantiteit.