NASA kondigt nieuwe antikraak locatie aan

Ik weet niet of je de film Total Recall nog herinnert met Arnold Schwarzenegger. In het kort: Arnold leeft in de toekomst en door een droom komt hij terecht op de planeet Mars waar een nieuwe leefomgeving en woningen worden gecreëerd. Behoorlijk fantasievol…of toch niet?

Op Mars wonen, zo weten we nu, zal niet zo makkelijk gaan. Het is er koud en water komt er niet voor. Maar zojuist maakte NASA in een wereldwijde aankondiging bekend dat er met hun Kepler Space Observatory (satelliet) een enorme ontdekking is gedaan. Er is een nieuwe planeet ontdekt die dezelfde gelijkenissen vertoont als de Aarde. Kepler-452b heet de grotere en oudere neef van de Aarde. Water, bergen, atmosfeer en dus ruimte om te wonen. N.A.S.A. kondigde het zelf aan als “finding something people have dreamt about for thousands of years.”

Nou zijn wij de moeilijkste niet. Mocht er een stuk grond of omgeving antikraak beheerd moeten gaan worden, dan zijn er vast wel woningzoekenden geïnteresseerd. We houden het in de gaten! Mocht je je alvast willen inschrijven dan kan dat natuurlijk. Wel even rekening houden met de reistijd van 1400 lichtjaar.

Illustratie van Kepler-186f. Image credit: NASA Ames / SETI Institute / JPL-CalTech.
Illustratie van Kepler-186f. Image credit: NASA Ames / SETI Institute / JPL-CalTech.