Neverland is verkocht voor veel minder dan gedacht

 

Met Neverland bedoelen we niet het sprookjeseiland van Peter Pan en Kapitein Haak, maar de sprookjeswereld van de in 2009 overleden King of Pop Michael Jackson. Het park ging voor slechts 22 miljoen dollar van de hand.

In 1987 kocht Michael Jackson het park en maakte er een amusementspark van compleet met dierenpark en attracties. Hij bood er destijds 19,5 miljoen dollar voor en noemde het Neverland, de zelfde naam als het eiland van Peter Pan waar kinderen nooit opgroeien en altijd kind blijven.

John Wiley User:Jw4nvc – Santa Barbara, California, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Misbruikzaken

Al snel volgden allerlei verhalen dat Michael Jackson het park zou gebruiken om kinderen te lokken. Dat begon al in 1993 toen de vader van een Jordan Chandler de King of Pop aanklaagde wegens misbruik. Hoewel het er op neerkwam dat de vader wel heel erg op het geld uit was, schikte Michael Jackson toch voor een bedrag van 23 miljoen dollar.

In 2005 werd Michael vrijgesproken van een andere zaak, maar zou nadien nooit meer voet zetten in het amusementspark. in 2009 zou Michael Jackson komen te overlijden. Sinds die tijd stond het park ook te koop.

Leaving Neverland

Over het park en de misbruikzaken kwam in 2019 een documentaire naar buiten die de naam van het park droeg: Leaving Neverland. De twee hoofdpersonen uit de docu zouden Michael Jackson nog postuum aan willen klagen in 2013 en 2017.

De nieuwe eigenaar van het landgoed is miljardair Ron Burkle, een vroegere vriend en zakenpartner van Jackson. Inmiddels zijn de pretparkattributen, de kleine dierentuin en de treintjes zijn verwijderd. De spoorlijntjes zijn er nog wel. Wat Burkle met het leegstaande park wil gaan doen is nog niet duidelijk.