Tijdelijk huren als student in Rotterdam

Het nieuwe schooljaar is onlangs gestart en het terrein van de Erasmus Universiteit is gevuld met studenten. Velen van hen beginnen net met studeren en wonen voor het eerst op  kamers in studentenhuizen. In studentenstad Rotterdam kosten kamers van gemiddeld 20m2 ruim 400 euro per maand. Mehmet heeft een ruimte die ruim twee maal zo groot is, maar toch betaalt hij minder.

Erasmus Universiteit - Tijdelijk huren ook voor studenten in Rotterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam

Mehmet woont op de bovenste verdieping van een grote galerijflat. Voorheen was dit een oud verzorgingshuis en het zal in de toekomst gesloopt gaan worden. Tot die tijd verhuurt Interveste de ruimtes op basis van tijdelijk huur. De woningen zijn 45m2 en hebben een eigen keuken en badkamer. “En omdat mijn inkomen lager is dan de grens van €21.000”, zo zegt Mehmet, “heb ik recht op huurtoeslag. Dat brengt mijn totale huur onder de 400 euro en is dus perfect voor een student zoals ik. Toen ik op zoek was naar woonruimtes had ik niet zo veel zin in die massale kijkavonden bij studentenhuizen. Ik zocht eigenlijk vrij snel naar een alternatieve manier om goedkoop te wonen, maar wilde wel mijn zelfstandigheid te houden. En zo kwam ik via Google bij leegstandsbeheerder Interveste uit.”

Robert-Kochplaats-Tijdelijke-huur-Rotterdam-omgeving

Mehmet schenkt de thee in en legt verder uit: “Ik denk dat niet veel studenten of starters bekend zijn met feit dat je tijdelijk kunt huren voor vrij lage kosten. Een ander groot voordeel was dat ik geen wachttijd had. En de locatie waar ik zit is geweldig. Vijf minuten verderop loopt de snelweg,  daar is het metrostation en daar een bushalte.” Mehmet wijst uit het raam naar de haltes.

Op 5 minuten loopafstand bevindt zich een winkelcentrum en ik fiets in 5 minuten naar een groter winkelcentrum in de buurt en ook het Alexandrium Shopping Center ligt hier vlakbij.

Mijn buurman is ook student op het Erasmus. We delen samen de wasmachine en het Internet. En mijn overbuurman studeert aan het HBO. Eigenlijk best veel mensen tussen de 20 en 30 jaar als ik het zo bekijk. Het contact met de anderen is erg goed.

Ik ben nu bezig een baan te vinden, want ik zit in mijn laatste jaar en wil zo snel mogelijk aan het werk. Dat is nog niet makkelijk tegenwoordig. Of ik daarna nog tijdelijk wil huren? Tsja, dat weet ik nu nog niet. Het liefst woon ik in het centrum van de stad. Maar dit is een stuk beter betaalbaar!”

Wil jij ook goedkoop huren in Rotterdam? Laat het ons weten! Wij hebben nog enkele ruimtes vrij. Hieronder zie je een voorbeeld van een van de woningen:

 

 

 

Facebook antwoorden