Van R.k. Mariaschool tot paaldansstudio

Dit voormalige schoolgebouw in Tilburg heeft door de jaren vele bestemmingen gekend. Van rooms-katholieke meisjesschool tot een paaldansstudio, het was er gehuisvest. En nu komt er wederom een nieuwe bestemming voor het pand.

Antikraak TIlburg

Dit pand in Tilburg was van oudsher een Rooms-Katholieke meisjesschool. Vroeger gingen de jongens naar een ambachtsschool waar ze technieken werden bijgespijkerd. De meisjes daarentegen hoefden niet te werken voor een baas maar wel goed zijn in het huishouden en dus gaven de nonnen ze daar les in. Niet alleen in huishouden natuurlijk, dat zou veel te kort schieten. Ook schrijfles, geschiedenis, lezen, rekenen en muzikale vorming werden onderwezen. En via het geheugen van Tilburg leren we dat ze ook gemotiveerd werden om de wereld te leren kennen.

Van paaldanslocatie tot leegstandbeheer

De nonnen hebben het pand inmiddels verlaten en de een tijdlang zaten er allerlei verschillende vormen van bedrijven in het pand. Het werd een paaldanslocatie, het werd een wijkopvang. En nu heeft de gemeente het pand verkocht en komt er een definitieve bestemming voor het pand. Er komen naar alle waarschijnlijkheid meerdere appartementen in de oude school. Tot die tijd zal Interveste helpen met de tijdelijke leegstand. Leegstandbeheer is de perfecte oplossing om het pand te beschermen tegen bijvoorbeeld ongenode gasten, lekkages etc.

Interveste zoekt dus vanaf nu met spoed naar nieuwe antikraak bewoners. Twee om precies te zijn.  Lees hier meer over de woonruimte.

Facebook antwoorden