Webinar – kantorenleegstand samen aanpakken

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Bij de aanpak van kantorenleegstand kunnen gemeenten een stimulerende rol vervullen. Zij kunnen kantooreigenaren, huurders en andere betrokkenen bij elkaar brengen en gezamenlijk een actieplan te maken.

Daarbij moet echter niet voor een te juridische aanpak worden gekozen, zoals de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor lijkt te staan. Dat zijn enkele conclusies uit het webinar Leegstandsbestrijding kantoren vanuit het perspectief van gemeenten dat gisterenochtend (26 mei) werd georganiseerd door Buck Consultants International.

Een andere conclusie luidde: kantorenleegstand moet bestreden worden met een combinatie van stimulering en regulering. Het leegstandsbeleid moet daarbij passen in het ruimtelijk kwaliteitsbeleid van een gemeente. Dit voorkomt ook een te geïsoleerde aanpak van individuele leegstaande panden.

Meer dan dertig gemeenten en de helft van de Nederlandse provincies deden mee aan het online seminar van een uur. De deelnemers volgden de presentaties van directeur René Buck en senior adviseur Nicolaas Waaning live via hun beeldscherm. ‘De reacties zijn buitengewoon positief, ook vooraf al’, aldus Buck. ’Met webinars kun je snel relaties bereiken omdat ze achter hun bureau op de hoogte worden gebracht.’ Het adviesbureau heeft nog drie vastgoedwebinars in voorbereiding.. (bron: Vastgoedmarkt)