Club van Vrijwilligers logo

Wonen werken WELZIJN

Interveste zet zich op verschillende manieren in voor het welzijn van haar bewoners en ondernemers, maar ook voor omwonenden. Zo stimuleren we hen bijvoorbeeld om zich voor te stellen aan directe buren, hebben we huismeesters die een oogje in het zeil houden en andere bewoners en ondernemers helpen met kleine klusjes zoals het vervangen van lampen en het bijvullen van de CV-ketel. Dit lijken op het eerste gezicht kleine initiatieven, maar ze hebben een groot effect. Op deze manier ontstaat er namelijk onderling contact, waardoor een veilige en prettige leefomgeving wordt gecreëerd.

Maar wij gaan graag een stapje verder, bijvoorbeeld met onze Club van Vrijwilligers en het mooie initiatief Koffieschenken van de stichting ‘Goed doen voor een ander’.

Interveste Club van Vrijwilligers

Een paar weken geleden is Interveste begonnen met de Club van Vrijwilligers. Dit is een club van woningzoekenden en bewoners die zich willen inzetten als hobby-tuinier, wijkwacht, buddy, huismeester of verslaggever in hun wijk. Iedereen die graag een steentje bijdraagt aan een fijnere leefomgeving kan zich bij ons aanmelden. Inmiddels bestaat deze club al uit honderden vrijwilligers. Er sluiten zich dagelijks vele enthousiaste bewoners aan bij de Club van Vrijwilligers. En aangezien we in heel Nederland werkzaam zijn, komen ze uit alle windrichtingen.

Interveste Club van Vrijwilligers

Koffieschenken

Wat wij bijvoorbeeld een geweldig initiatief vinden is het initiatief Koffieschenken van de stichting ‘Goed doen voor een ander’. Het idee daarbij is dat je twee keer op de koffie gaat bij een eenzame oudere bij jou in de buurt. Daarna draag je het stokje weer over aan iemand anders. Het kost dus maar een paar uur van je tijd. Een supermooi initiatief al zeggen wij het zelf. Maar als je bedenkt dat de helft van de ouderen in Nederland structureel eenzaam is, dan begrijp je dat er heel veel koffie gedronken moet gaan worden en dat er veel vrijwilligers voor gevonden moeten worden.

Nog niet overtuigd? Luister dan even mee wat deze mevrouw van Huis hierover te melden heeft:

Interveste  Goed doen voor een ander - Mevr. van Huis

Aanmelden als vrijwilliger of koffieschenker?

Iedereen met een Mijn Interveste account kan zich aanmelden voor één van deze initiatieven. Ben je nu niet op zoek naar woonruimte, maar wil je wel graag helpen? Dan kun je je uiteraard rechtstreeks aanmelden voor het koffieschenkenproject van de stichting Goed doen voor een ander.

Facebook antwoorden