Woonstijlen & interieur | Woonstijl robuust

In de serie ‘woonstijlen & interieur’ behandelen we om de week een populaire woonstijl. De vorige keren kwamen de woonstijlen ‘klassiek’ en ‘modern’ aan bod. In dit artikel behandelen we de woonstijl ‘robuust’.

Robuust betekent volgens woordenboek Van Dale: 1. sterk, stevig gebouwd, of: 2. flink, krachtdadig. Met betrekking tot de woonstijl robuust zijn beide betekenissen van toepassing op het interieur. Vaak wordt ook de term ‘stoer’ gebruikt als het om de uitstraling gaat van een robuust interieur.

Robuuste woonstijl Interveste

Kleurgebruik

Kleurstellingen robuuste woonstijlBij deze woonstijl worden over het algemeen vooral natuurlijke leer- en houtachtige kleuren gebruikt. Ook grijs en de wat meer sobere tinten van de kleuren rood, oranje, groen en blauw doen het goed binnen een robuust interieur.

Vormen

Vaak wordt de term ‘robuust’ ook gebruikt om de vorm van iets aan te geven. Over het algemeen worden daar meestal rechte, strakke lijnen en blokachtige vormen mee bedoeld. Onderstaande fauteuil van Wehkamp is een goed voorbeeld van een meubel dat qua vorm erg goed binnen deze woonstijl past.

Robuuste stoel

Materialen

Vooral leer en hout zijn materialen die zich erg goed lenen voor deze woonstijl. Hier kun je ook rekening mee houden bij de wat kleinere accessoires zoals fotolijstjes, bankkussens en bijzettafeltjes. Hieronder een kleine compilatie van accessoires die goed binnen een robuust interieur passen.

Klein budget?

Met een beetje creativiteit kun je de robuuste woonstijl ook met een klein budget creëren. Hout en leer krijgen vaak juist een stoere uitstraling naarmate het wat ouder wordt. Door slim te shoppen in kringloopwinkels met tweedehands meubels en goed op te letten als vrienden en kennissen meubels  wegdoen, kun je een eind komen.

robuust-4