Dit wordt echt de allerhoogste!

jeddah-tower

De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld en te vinden in Dubaï (waar ook anders). Maar binnenkort zullen ze weer opnieuw moeten gaan beginnen daar, want in Saoedi-Arabië zijn ze bezig een gebouw te bouwen hoger dan een kilometer! Dit wordt dan écht de allerhoogste.

Dit is de Jeddah Toren. Nou ja…nog niet want ze zijn nog wel even steentjes naar boven aan het slepen. Het eerste steentje van de constructie werd op 1 april 2013 gelegd. In 2020 moet het klaar zijn. Maar goed dat het gebouw ‘slechts’ 1008 meter hoog wordt, want het eerste plan was om de toren twee keer zo hoog te maken als de Burj Khalifa. Daar kreeg men toch twijfels over bij het bouwen, en dus hebben ze er 600 meter vanaf gehaald (geen grap).

Prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed

De toren is deel van de gehele stad die uit de grond wordt gestampt en ongeveer 20 miljard euro kost. Prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed is de gangmaker op dit Arabische feestje. Hij is de kleinzoon van de stichter van Saoedi-Arabië en is een van de rijkste en invloedrijkste mensen op de wereld. En als je denkt dat hij het geld enkel aan zijn eigen speeltjes uitgeeft heb je het mis. Hij heeft in 2015 aangegeven dat hij zijn gehele vermogen weg zal gaan geven aan een nader te bepalen goed doel.

We hopen voor dat doel dat er van de centjes van de prins nog iets over is na de bouw van de stad.

Interveste  Het allerhoogste gebouw