Polen met de schrik vrij

In Zwaag zijn de Poolse bewoners van een huis met de schrik vrijgekomen na een zolderbrand. Deze brandde na een kortsluiting van een oplader volledig uit. Woningverhuurder Intermaris wist overigens niet dat er 5 polen woonden: het pand wordt officieel verhuurd aan iemand anders.

De brand werd ’s morgens ontdekt. Bewoner Pjotr dacht eerst verbrand vet te ruiken in een pan beneden in de keuken. Het bleek te gaan om kortsluiting boven op zolder. Samen met nog een bewoner werd getracht de brand te blussen, maar al snel werd duidelijk dat ze beter het huis konden ontvluchten. De brand sloeg al snel naar buiten door de dakpannen en dreigde over te slaan naar de buren, maar dat kon worden voorkomen door de brandweer.

Herstel van de woning gaat zeker maanden duren. De Poolse bewoners werken al zes jaar in Nederland, maar gelukkig voor hen zoekt Intermaris een vervangende woning voor hen. Geluk bij een ongeluk dus, want officieel staan ze niet sterk aangezien het om onderverhuur gaat van de woning.

Bron: OnsWestfriesland & Noordhollands Dagblad

Facebook antwoorden