Ruïne van €850.000,- kopen?

We zijn allemaal bekend met de fors stijgende prijzen in de woningmarkt. Ruim een halve ton boven de vraagprijs bieden is tegenwoordig heel normaal, bijna standaard. Maar dat de vastgoedcrisis nu echt naar de bol is gestegen, is wel gebleken uit de vraagprijs voor deze elegante ruïne.

Gemaal in Gewande
Ruïne ‘Gemaal Gewande’ in Maren-Kessel

Oud stoomgemaal

Deze ruïne is gevestigd in het mooie Brabantse Maren-Kessel en tik je op de kop voor maar liefst €850.000,- (!) euro kosten koper. Deze ruïne wordt ook wel ‘Gemaal Gewande’ genoemd en bestaat al sinds 1863. Gemaal Gewande heeft de functie van Nederlands eerste stoomgemaal vervuld en zorgde ervoor dat de polder waar het in staat droog bleef.

Maar… voor dit mooie prijsje krijg je niet alleen de ruïne een voormalig stoomgemaal, maar heb je ook nog eens uitzicht op meerdere waterlopen die hier bij elkaar komen. Daarnaast bezit je ook nog eens een prachtig stuk geschiedenis en één van de mooiste stukjes van Brabant, schetst makelaar Jan-Willem Andriessen van Redres de Bouwkunstmakelaar.

Machinistenwoning

In 1970 heeft men een machinistenwoning aan het gemaal gebouwd. De grote boog die gemaakt werd, werd voorzien van een glazen pui om de ketel te kunnen plaatsen. De Machinistenwoning zou tot voor enkele jaren geleden bewoond worden, aldus Jan-Willem Andriessen. Helaas is het oude gemaal na een periode van leegstand in de brand gestoken door vandalen.

Bestemmingsplan

Ontwerp hernieuwde stoomgemaal
Ontwerp van toekomstige, futuristische villa

Onlangs is er een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van gemeente Oss gegenereerd. Voor deze locatie is door LAB32 Architecten een ontwerp gemaakt om op de bestaande terp náást het gemaal een bijzondere, futuristische villa te bouwen. Maar… Het primaire uitgangspunt is dat de gemeente Oss graag ziet dat het gemaal herbouwd wordt. Naast het gemaal wordt ruimte geboden voor de bouw van een (futuristische) villa.

Kopen?

Deze ruïne is dan wel niet in ons beheer, maar heb je interesse in dit historische plekje van Brabant en zie jij jezelf in dit prachtige buitengebied jouw droomwoning realiseren? Neem contact op met Redres bouwkunstmakelaar. Wanneer je – net als wij – liever iets goedkoper wonen, kun je altijd het aanbod op de site van Interveste bekijken. Scheelt ook nog eens een hoop verbouwingskosten! 😉

Stoomgemaal
Ruïne Gemaal Gewande
Facebook antwoorden