Antikraak in het centrum van Rotterdam

Voor een studie gingen Gabriëlla Stam, Stefan de Ruiter, Laurens van de Kraats en Ilse Mannessen langs bij Sandra, een van onze bewoners in Rotterdam. Ze wilden weten voor de website indebuurt.nl hoe het is om antikraak te wonen.
Midden in het centrum woont zij met enkele andere bewoners in het oude oogziekenhuis/grafisch lyceum, vlak bij de Witte de Withlaan. Ze vertelt hoe het is om in dit grote pand te wonen.

Al direct bij binnenkomst is de verslaggever onder de indruk door de eigen entreehal. Maar ook de ruimte van Sandra ziet er sprankelend uit. Ze heeft het prachtig aangekleed en voorzien van de nodige decoratie om de ruimte helemaal van haar te maken. Ze heeft een bank en bed gemaakt van oude pallets en ook de eetkamertafel is niet standaard te noemen: ze schilderde een oude deur hemelsblauw en plaatste deze op twee schragen. Simpel, maar het ziet er fantastisch uit!

Antikraak vanwege het geld

De voornaamste reden waarom Sandra antikraak is gaan wonen is vanwege de besparing van het geld. Ze betaalt slechts € 235,- per maand inclusief gas/water/elektra. Het grootste nadeel is dat ze snel moet kunnen verhuizen als het contract opgezegd wordt. Overigens hebben we goed nieuws voor haar want in het filmpje spreekt ze over een opzegtermijn van twee weken, maar dat moet vier weken zijn. Ze woont er deze zomer al drie jaar.

Facebook antwoorden