Een eiland inclusief vuurtoren voor de prijs van een rijtjeshuis

Even geen zin meer in buren of ben je op zoek naar een bijzonder rustige buurt? Voor de prijs van een rijtjeshuis in een gemiddeld dorp koop je nu een heel eiland inclusief vuurtoren, woonhuis én helicopterplatform… burenvrij en ultieme rust gegarandeerd!

Het eiland is ruim 11 hectare groot en is gelegen tussen Schotland (50 km vanaf Glasgow) en Ierland en hoort bij Isle of Arran. Het eiland heeft zelfs een eigen naam: Pladda Island. Hoewel er een helicopterplatform is aangelegd, kun je ook gewoon met de boot naar de kust van Arran, want dit eiland ligt op slechts 600 meter afstand. Een helicopter is dus niet verplicht om te hebben. TIP: Bewegende beelden vind je onderaan dit bericht.

Vijf slaapkamers

De hoofdwoning bevat maar liefst vijf slaapkamers, heeft twee ontvangstruimtes en een badkamer. Maar er zijn nog meer ruimtes te vinden op het eiland waar iets leuks van te maken is. Pladda Island heeft een eigen haventje met aanlegsteiger voor een boot. De tuin is volledig omheind met een meterslange stenen muur. Ook leuk als je er schapen wil gaan houden, of kippen….of zo.

📷 Knight Frank
📷 Knight Frank

Opknapbeurtje

Er moet wel bij vermeld worden dat er al even niemand meer op het eiland woont, dus de huizen zullen wel een opknapbeurtje nodig hebben. Ach ja… een beetje anti-schimmelspray en een emmer latex doen wonderen. Maar uiteraard kun je ook echt de handen uit de mouwen steken en de boel prachtig renoveren. Want hoe gaaf is het: je eigen eiland met je eigen huizen én vuurtoren met prachtige uitzichten op zowel Schotland als Ierland.

Uitzicht op ‘Isle of Arran’
📷 Knight Frank

Nog een voordeel: als je het winnende lot van de postcodeloterij hebt, hoef je de prijs niet te delen. Tsja…wij dromen graag even verder.

Mocht je interesse hebben dan kun je bieden op het eiland via de website van Knight Frank.