Een win-win-win situatie: zorgcentrum in beheer bij Interveste

Zorgcentrum Witven in Someren wordt sinds afgelopen vrijdag beheerd door Leegstandbeheerder Interveste. De eerste zes bewoners zijn al direct geplaatst om het pand tegen leegstand te beheren. En nu is Interveste op zoek naar meer mensen die hier zouden willen wonen.

Vrijdag 22 januari vertrokken de laatste bewoners uit Zorgcentrum Witven. Het begrip in Someren, gelegen naast natuurgebied de Strabrechtse Heide is verouderd en kan niet meer aan de strenge eisen voldoen waaraan een zorgcentrum in 2021 moet voldoen. Tot afgelopen vrijdag woonden de Zusters Augustinessen nog in het zorgcentrum. Maar die zijn nu ook verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in De Bilt.

Witven sluit dus niet voorgoed zijn deuren. Het pand zal te koop worden aangeboden, maar de plannen daarvoor moeten nu eerst verder uitgewerkt worden. Tot die tijd verblijven Intervestebewoners in het pand: en dat is goed nieuws voor meerdere partijen. Er zullen tientallen woningzoekenden een tijdelijk onderkomen vinden. Dat het tijdelijk is, is eigenlijk vanzelfsprekend. Alle woonruimtes van Interveste zijn tijdelijk in de vormen antikraak of tijdelijke huur.

Witven in Someren beheerd door Interveste

Zorgcentra in Nederland

Uiteraard is het leuk nieuws voor Interveste, want dit soort projecten vinden we heerlijk om aan te pakken. We hebben in het verleden een grote ervaring opgebouwd in het beheren van panden zoals dit zorgcentrum en weten dus precies wat we kunnen verwachten en de opdrachtgever kunnen aanbieden.

Wonen en geld uitsparen

Verder is het natuurlijk ook goed nieuws voor de woningzoekenden die zich bij Interveste hebben ingeschreven. Voor slechts € 264,- per maand kunnen ze namelijk all-in wonen in het pand. Ze hebben de beschikking over hun eigen woonruimte en sanitair. De keukens worden gezamenlijk gebruikt. Binnen tien minuten ben je in hartje Someren, Geldrop ligt op 15 minuten en in 20 minuten sta je in Eindhoven. Maar dichterbij vind je de vennen van de Strabrechtse Heide, alwaar je heerlijk kunt wandelen. Prachtig wonen en geld uitsparen dus. Wie wil dat nu niet?

De Strabrechtse Heide met de vele vennen die het natuurgebied rijk is

win-win-win

En last but not least: onze opdrachtgever is tot de plannen voor verkoop definitief zijn en het pand zal worden overgedragen, verlost van beveiliging en controles die plaats moeten vinden in het pand. Ze kunnen nu de focus leggen op de zorg en de verkoop van het pand

We kunnen het dus met recht een win-win-win situatie noemen!

Someren Zorgcentrum - betaalbaar wonen via Interveste

 

Facebook antwoorden