Geef inbrekers geen kans!

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Een inbraak is vervelend; zaken als een tv en laptop zijn te vervangen, maar spullen met emotionele waarde niet. Daarnaast moet er vaak veel geregeld worden, zoals aangifte doen, verzekeringswerk regelen en wellicht reparatie van de woning of vervanging van de sloten.

Zeker in sloop- of herstructureringswijken denken inbrekers makkelijk hun slag te kunnen slaan. Een aantal tips om het de inbreker niet te makkelijk te maken:
– Sluit alle ramen en deuren als je de woning verlaat. Een klein raampje zoals een toiletraam biedt al de mogelijkheid om binnen te komen. Draai de deuren ook op slot, zodat ze niet te openen zijn door de brievenbus.

– Laat waardevolle zaken niet in het zicht liggen en zeker niet dicht bij het raam. Een inbreker hoeft dan niet eens de woning te betreden!

– Zorg dat je woning goed zichtbaar is en niet verscholen achter bijvoorbeeld een grote haag. Zo kunnen ook buren zien of er iemand aan de deur staat.

– Komt er iemand aan de deur om de meterstanden op te nemen, vraag dan om legitimatie. Soms nemen inbrekers zo eerst een kijkje in de woning.

– Vermeld niet op social media (Twitter, Facebook, etc.) dat je op vakantie bent. Vertel het wel aan de buren, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.