Huurwoningen voor arbeidsmigranten

De afgelopen jaren is Interveste ook actief op het gebied van huisvesting van tijdelijke werknemers uit Oost-Europa, de zogenaamde arbeidsmigranten. Na aanvankelijk in 2008 een kleine 500 arbeidsmigranten te hebben gehuisvest in een pilot, heeft Interveste deze dienst de afgelopen jaren verder geperfectioneerd.

Het huisvesten van deze Moelanders brengt een speciale vorm van beheer met zich mee. Vandaar dat Interveste alleen samenwerkt met bedrijven en werkgevers die de tewerkstelling en huisvesting van het buitenlands personeel goed hebben georganiseerd en voldoen aan de strengste (internationale) normen.

Het type werknemers varieert van landarbeiders en productiemedewerkers tot aan technici en IT-ers. Een voorwaarde bij Interveste, voor wat betreft deze vorm van tijdelijke bewoning, is maximaal 2 bewoners per woning. Geen huisjesmelkerij dus. Ook met huisvesting in de zogenaamde chalets houdt Interveste zich niet bezig vanwege de vaak barre leefomstandigheden die dit met zich meebrengt.

Het meeste recente project voor huisvesting van arbeidsmigranten bevindt zich in Helmond. Hier gaat Interveste 16 appartementen tijdelijk verhuren aan arbeidsmigranten uit de regio Helmond, in opdracht van een plaatselijke wooncorporatie. Op het moment van publicatie van dit artikel zijn er al enkele huurwoningen beschikbaar. Alle bedrijven met interesse om tijdelijke werknemers te huisvesten in Helmond kunnen zich richten tot Interveste In Bedrijf via het contactformulier op deze site.