Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Je kent het wel, de vraag of je summerbody al klaar is voor de zomer. Treurig beken je dat je flink achterloopt op schema en dat sporten al maanden op je to do lijstje staat. Laten we deze hype iets leuker (en minder sportief) voor je maken: is je tuin eigenlijk al klaar voor de zomer?

Wat kun je eigenlijk zelf doen om je tuin summerproof te maken? In dit blog lees je onmisbare activiteiten die je tuin te laten stralen deze zomer.

Lentebemesting

Na de winter hebben planten behoefte aan extra voeding om in de zomer weer mooi te kunnen bloeien. Door het bemesten van je tuin bestrijd je met name ziektes en schimmels. Wanneer je je tuin gaat bemesten, gebruik dan organisch materiaal en zorg dat je de juiste seizoenbemesting gebruikt. Gebruik je kunstmest? Zorg dan dat je niet teveel gebruikt, want dit kan wortelschade aanrichten.

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen! Maar ook wat planten…

bloemen en planten in pot naast schep

Hoewel de beste tijd om bloemen te poten stiekem het najaar is, zijn er ontzettend leuke voorjaarsbloemen die zorgen voor een kleurrijke tuin. Dit zijn bijvoorbeeld Krokussen, Viooltjes of Irissen. Een ander onvergetelijk onderdeel van je tuin is het poten van planten. Voor het snoeien van planten zit je in de lente wel rond de juiste tijd van het jaar. Door je planten eens in het jaar te snoeien zorg je voor nieuwe groei en een vollere bloeiperiode.

Onkruid vergaat pas als je het verwijderd

Aan het einde van de winter ziet je tuin eruit als een slecht onderhouden wildernis en we kennen allemaal het gezegde “onkruid vergaat niet”. Nee, niet zomaar, maar wel als je het verwijderd! Hoe agressief je met het onkruid om wil gaan is aan jezelf: gebruik jij de hogedrukspuit, schoonmaakazijn of de onkruidbrander?

Een stralend gazonnetje

Wist je dat een grasveld begint te groeien vanaf vijf/ zes graden? Vanaf dit moment kun je beginnen met het maaien van je gazonnetje. Ook kun je tijdens de lente gras verticuteren. Verticuteren is het verwijderen van mos en plantenresten. Zijn er tijdens het verticuteren kale plekken in je gras ontstaan, kun je deze inzaaien met graszaad. Groeien maar!

Dierenhuisjesinsectenhotel

Wil jij jouw tuin nou echt in het zonnetje zetten? Hang dan wat dierenhuisjes op, denk aan een vogelhuisje of een insectenhotel. Wie geniet er nou niet van de faunapracht die onze natuur met zich meebrengt.

Met deze tips wordt jouw tuin gegarandeerd summerproof en zal jij zeker weten genieten van alle flora- en faunapracht, vóór of achter je woning!

gazon wordt gemaaid

Facebook antwoorden