Koopje: Schots kasteel voor 30.000 euro

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Wonen in een kasteel. Voor velen van ons is dit niet weggelegd, maar stiekem hebben we er allemaal wel eens van gedroomd. Voor € 30.000 kun jij nou je eigen kasteel kopen. Wel in Schotland, maar dat maakt het eigenlijk extra gaaf. Toch?

Shetlandeilanden

Schotland is een prachtige plek om te wonen als natuurliefhebber.Het kasteel dat nu te koop wordt aangeboden, ligt op een van de Shetlandeilanden. De Shetlandeilanden vormen een archipel in de Atlantische Oceaan, ten noorden van Schotland. Het kasteel werd gebouwd in 1820 door handelaar Arthur Nicolson en bevindt zich op een 40 hectare groot landgoed met uitkijk over de Schotse landschappen.

Veelzijdige architectuur

Arthur Nicolson heeft als handelaar heel wat gereisd door en naar verschillende landen. Gedurende deze reizen werd hij geïnspireerd door de verschillende soorten architectuur. Arthur besloot dan ook accenten uit de Franse, Zwitserse en Italiaanse architectuur terug te laten komen in de bouw van het kasteel.

Bewoning van het kasteel

Door de jaren heen hebben verschillende generaties van familie Nicolson geleefd in dit prachtige kasteel. De laatste bewoner die zich heeft ontfermd over het kasteel is Lady Nicolson. Zij was de twaalfde Baronet en woonde hier als weduwe tot 1980. Daarna verliet zij het kasteel en sindsdien heeft het kasteel altijd leeggestaan.

Brough Lodge Trust
Het kasteel, Brough Lodge, Shetlandeiland

Te koop

Inmiddels wordt het kasteel onderhouden door de Brough Lodge Trust. Dit is een fonds dat is opgericht om het kasteel goed te onderhouden. Sinds 1998 wordt het kasteel onderhouden en vanaf nu heeft de Brough Lodge Trust het kasteel te koop gezet. Voor omgerekend slechts € 30.000,- euro!

Renovatie van het kasteel

Toch denken we al gauw dat er een addertje onder het gras zit wanneer er een kasteel zo goedkoop wordt aangeboden. Het klinkt ook als een fantastische deal. Dus voordat je je koffers inlaadt en richting Schotland afreist, lees dan wel even de kleine lettertjes.

De Brough Lodge Trust is namelijk op zoek naar een gedreven ondernemer. Ze eisen namelijk dat de koper van het kasteel ook de zorg draagt voor een grondige opknapbeurt. De Brough Lodge Trust verplicht hierbij om meer dan 24 slaapkamers én een restaurant te realiseren. Het vermogen dat je in deze bijzondere renovatie moet steken is …. minstens € 11 miljoen euro, aldus de Brough Lodge Trust. Pfoe. Wij zijn alweer afgehaakt.

Waar kan ik het kasteel vinden?

Ben je nog steeds geïnteresseerd en zie jij de renovatie wel zitten, óf wil je gewoon meer te weten komen over het kasteel? Bekijk dan eens onderstaande video, gefilmd van bovenaf. Op de website van de Brough Lodge Trust, vind je nog meer informatie over de total kosten.

Wil je nou toch liever iets bescheidener (en goedkoper) wonen? Dat kan ook uiteraard. Bekijk in dat geval het aanbod van Interveste eens of er iets voor je tussenstaat.

Interveste  Kasteel te koop voor 35.000